El Govern subvencionarà les despeses de reallotjament dels evacuats en la gota freda a petició d’Ontinyent

0
958
Imatge de tasques de neteja en cases d'Ontinyent afectades per la DANA.

A hores d’ara l’Ajuntament d’Ontinyent està pagant allotjament, menjar i medicaments a 44 persones tant a l’alberg municipal com a pensions

Ontinyent ha sol·licitat a la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana la necessitat urgent d’incorporar una nova modalitat d’ajudes directes de primeres necessitats a les corporacions locals. La primera tinent d’alcalde, Natalia Enguix, transmetia aquesta necessitat al delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, en la reunió mantinguda ahir a Moixent, que comptava amb la presència de tècnics de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHX), així com de la Demarcació de Carreteres de l’Estat, de les Àrees d’Agricultura i Protecció Civil de la Delegació del Govern i la Diputada de Benestar Social i Qualitat Democràtica de la Diputació de València, Pilar Sarrión.

Enguix explicava que “ara mateixa l’Ajuntament està asumint unes despeses molt elevades per poder atendre a les persones desallotjades i continuar garantint els seus drets fonamentals” i incidia en la “necessitat urgent” de disposar “d’aquestes ajudes directes perquè el Real Decret actualment no contempla este tipus d’ajudes cap a les corporacions locals que ens puguen donar suport econòmic”, assegurava. Cal recordar que, al voltant d’un centenar de veïns i veïnes del carrer de la Cantereria van abandonar les seues cases com a conseqüència de la DANA. L’Ajuntament d’Ontinyent que des del primer moment va donar allotjament a les persones evacuades brinda, ara mateix, allotjament, menjar i medicaments a 44 persones tant a l’alberg municipal com a pensions.

En aquest sentit, el delegat del Govern va explicar les ajudes estatals disponibles actualment i acordava traslladar la proposta de l’Ajuntament d’Ontinyent al Consell de Ministres d’aquest divendres per tal de donar resposta a les necessitats de les persones evacuades.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here