El govern d’Alzira xifra en 10 milions la rebaixa el deute municipal aconseguida esta legislatura

0
2075
Ajuntament d' Alzira

Des de l’Ajuntament d’Alzira s’anuncia que s’ha fet una amortització extraordinària d’1 milió d’euros que representa un estalvi de 80.000 euros en interessos

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, ha anunciat l’amortització anticipada d’1 milió d’euros del deute que l’Ajuntament té amb els bancs, fet que acredita la solvència de la hisenda local.

D’esta manera, seguint la política de reducció del deute municipal dels últims quatre anys ja són més de 10 milions d’euros de rebaixa de l’endeutament de l’Ajuntament d’Alzira.
Esta amortització extraordinària d’1 milió representa un estalvi de 80.000 euros en interessos.

El regidor d’Economia i Hisenda, Albert Furió, es mostra satisfet per les positives xifres dels últims quatre anys: “Esta reducció del deute és fruit d’una gestió responsable i planificada i de les polítiques orientades al sanejament dels comptes de l’Ajuntament; esta gestió, junt a la reducció dels tributs municipals, demostra la solvència de l’Ajuntament d’Alzira”.

En 2015 l’Ajuntament, després de 12 anys governant el PP, tenia un deute de més de 16 milions, i després de les mesures aplicades els últims quatre anys per l’actual equip de govern, esta quantitat se situa en els 6.055.131,73 euros. Esta xifra per habitant suposa que en 2015 hi havia un deute als bancs per alzireny de 364 euros i ara és de 135 euros per alzireny.

L’objectiu de la Regidoria és continuar amb la reducció progressiva del deute, per tal que els recursos destinats a pagar interessos, puguen servir per a augmentar les polítiques socials o per a reduir els impostos als alzirenys i alzirenyes. «Es pot governar i gestionar per a les persones, augmentant la inversió social i garantint la protecció dels més vulnerables”, assegura Albert Furió.

A l’inici de la legistatura l’Ajuntament tenia 13 operacions de crèdit i l’actual equip de govern tancarà 2019 amb tan sols quatre préstecs pendents.

L’alcalde, Diego Gómez, ha reivindicat “la bona gestió econòmica de la legislatura, reduint el deute, baixant impostos i aconseguint amb la Generalitat més recursos per a la ciutat d’Alzira”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí