El govern d’Alzira estudia aplicar una rebaixa de l’IBI d’un 2% per a 2019

0
2572
Ajuntament d'Alzira

El regidor d’Economia i Hisenda d’Alzira, Albert Furió, ha anunciat una nova proposta de rebaixa de la contribució per al proper exercici. Des del govern municipal s’explica que des de 2016 s’ha portat a terme una política de rebaixa de l’import del rebut de manera continuada.

A manera d’exemple, una vivenda mitjana, situada al carrer Josefina Piera, en 2016 pagava un rebut de contribució de 427 euros, i en 2019 pagarà 402 euros.

L’executiu local ha rebaixat en els dos últims anys l’import del rebut de la contribució en 2 punts percentuals per exercici que, afegida a dos punts més de descens amb els quals treballa l’àrea econòmica de l’Ajuntament per als pressupostos de 2019, suposarà per a la ciutadania un estalvi total en esta legislatura del 6%.

Les anteriors rebaixes del deute tributari han vingut també acompanyades per una disminució del 12% dels valors cadastrals. Esta minoració es deu a les gestions realitzades des de la Regidoria davant el Ministeri d’Hisenda, en les quals s’ha aconseguit un descens del 8% en 2017 i del 4% en 2018.

Furió ha ressaltat al respecte que “Este govern ha treballat per a reduir la contribució des del primer any de la legislatura.”

La contribució urbana no és l’únic tribut que s’ha vist modificat a la baixa: en este exercici, tant els rebuts de rústica com de l’impost municipal sobre vehicles lligats a l’activitat econòmica, han vist reduït el seu import en un 10%. A estes mesures cal afegir l’eliminació total de la taxa de fem d’activitats econòmiques que afectava més de 3.000 empreses, comerços i treballadors autònoms.

El govern municipal ha fet compatibles les anteriors rebaixes fiscals amb la reducció rebaixa del deute amb els bancs. En l’any 2015, l’Ajuntament tenia un deute de més de 16 M€, i després de les mesures aplicades des del principi de la legislatura, enguany esta quantitat se situarà en els 7.350.344,77 euros.

De fet, en 2018 l’Ajuntament ha realitzat amortitzacions anticipades de préstecs per vora 2 milions d’euros. A l’inici de la legislatura l’Ajuntament tenia 13 operacions de crèdit i la previsió és tancar 2018 amb només 4 préstecs pendents, fet que acredita la solvència de la hisenda local.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí