El govern Compromís-PSPV de l’Olleria retalla un 50% el cost del personal alliberat i de confiança

CaixaBank - MyBox

0
758
Imatge del nou govern de l'Olleria de Compromís i PSPV
Imatge del nou govern de l’Olleria de Compromís i PSPV

El nou govern de l’Olleria de Compromís i PSPV ha aprovat una retallada pressupostària en l’apartat de personal de confiança que se situarà al voltant del 50%, passant de 93.300 euros a 48.000 euros. Segons s’informa des de l’equip de govern de l’alcalde Julià Engo els diners que s’estalvien en esta actuació es destinarà a atendre persones en situació socioeconòmica desfavorable.

Des de l’executiu municipal s’explica que en la passada legislatura hi havia 30.800 euros destinats a personal eventual, dels quals queden 16.000 que es destinaran a emergència social i no es contractarà cap treballador de confiança.

D’altra banda, i pel que fa als sous dels càrrecs públics el nou equip de govern ha acordat que la jornada completa siga de 28.000 euros bruts anuals per a la regidora Ruth Martínez de Compromís, i el segon alliberament siga del 70% de la jornada i 20.000 euros bruts anuals per al primer tinent d’alcalde i regidor Héctor Such. La resta de regidors rebrà 6.900 euros anuals bruts per la seua dedicació parcial, a l’igual que des de fa 8 anys.

Així el govern Compromís-PSPV ho ha comparat el pressupost anual de l’anterior corporació de GdO i PP, i afirmen que es disminueix un 50% el cost del personal alliberat i de confiança. L’anterior alliberat de GdO tenia assignada una partida de 39.000 euros, 11.000 euros més que la nova de Compromís. I el segon alliberat del PP tenia 3.500 euros més que l’actual del PSPV. Així el càlcul global és que el govern de PP i GdO destinava 93.300 euros anuals a personal alliberat i de confiança, mentre que el nous govern de l’Olleria, conformat per Compromís i PSPV, destinarà 48.000 euros a l’any, quasi un 50% menys.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here