El Govern Central destinarà 241.300 € per la segona fase de rehabilitació del castell de Carrícola

0
986
Castell de Carrícola
El Palomar rebrà inversions de l'1% Cultural de Foment

La localitat d’el Palomar gaudirà d’una segona fase d’inversions de l’1% Cultural del Ministeri de Foment per realitzar un estudi arqueològic i posada en valor del Castell de Carrícola. La nova inversió aprovada ahir pels ministeris de Foment i Cultura en la Comisió Mixata de l’1% cultural arribarà als 241.300,04 euros que suposa el 75% del total des pressupost.

El Castell de Carrícola està declarat Bé d’Interés Cultural amb categoria de Monument, i actualment consta de les restes d’una edificació, fortalesa defensiva entre els segle X-XII, corresponent a l’arquitectura islàmica-almohade i que també va ser utilitzada pel poder feudal cristià, establert a partir del segle XIII. L’actuació servirà per millorar el seu estat de conservació que des de l’Estat consideren com «molt precari».

En esta segona fase es programen diferents àrees d’intervenció centrant-se en a recuperació d’accessos i consolidació i protecció de les zones a desenterrar que es localitzen als recintes exteriors. Les actuacions previstes són la consolidació de les muralles del pati d’armes i altres elements defensius; recuperació dels recorreguts originals de l’accés des del Nord; consolidació de les estructures emergents i les que pugueren apareixer als nous albacars que s’excaven; actuació al terrat de la torre; millora de la connexió de la senda est amb el recinte del pati d’armes; senyalització de seguretat i informació; i sistema d’enllumenat Monumental.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí