El Govern autoritza les obres per electificar la línia d’alta velocitat a la comarca de la Costera

0
1074
Estació de Moixent.

Aquesta actuaciónse desenvoluparà en un tram de 45 km de via doble entre Xàtiva i la Encina (Albacete), que forma part de la futura línia d’alta velocitat que connectarà València i Alacant

El Consell de Ministres, en la seua reunió d’aquest dimarts,ha autoritzat el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) a licitar, a través d’Adif Alta Velocitat (Adif AV), el contracte d’obres per a l’execució de la nova electrificació per a via d’ample estàndard en el tram Xàtiva-Nus de la Encina que travessa la comarca de la Costera.

El contracte té un valor estimat de 19.468.477,6 euros (sense IVA), incloent els subministraments aportats per Adif AV per al desenvolupament de les obres, i un termini d’execució de 24 mesos. Es tracta d’una actuació destacada, tant per a la configuració del Nou Accés Ferroviari d’Alta Velocitat Madrid-Castella-la Manxa-Comunitat Valenciana-Regió de Múrcia,com per al desenvolupament del Corredor Mediterrani.

Els treballs comprenen la modificació de la línia aèria de contacte (catenària) actual de 3 kV en corrent continu, amb la finalitat d’adaptar-la al canvi a una alimentació de 25 kV en corrent altern. El tram inclòs en l’actuació, de 45 km en via doble, discorre entre Xàtiva i la connexió amb la Línia d’Alta Velocitat (LAV) Albacete-Alacant en els enllaços de la Encina (direcció Albacete) i el Nus de la Teja (direcció Alacant). Aquest tram forma part de la futura línia d’alta velocitat que connectarà València i Alacant.

Les actuacions projectades no impliquen cap modificació del traçat ferroviari, sinó l’adaptació del subsistema d’energia (línia aèria de contacte) per a garantir la correcta explotació ferroviària del tram i la seua connexió amb els trajectes col·laterals amb la mateixa tensió 25 KV. En aquest sentit, la línia aèria de contacte del tram Xàtiva-Nus de la Encina connectarà amb les ja instal·lades en el tram Torrent-Xàtiva i en el tram Albacete-Alacant, totes dues alimentades a 25 kV (el subministrament d’energia implantat en línies d’alta velocitat o d’altes prestacions).

Aquesta actuació contribueix a la consecució de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible ODS 9 (Indústria, Innovació i Infraestructura), especialment a susmetas 9.1 (desenvolupar infraestructures fiables) i 9.4 (modernitzar la infraestructura).

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí