El Govern aprova una ajuda de 90 milions per a la gigafactoria de bateries de Volkswagen de Sagunt

0
149
Imatge de l'acte de presentació de la gigafactoria a Sagunt.

La concessió està inclosa en el Reial decret llei de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d’Ucraïna aprovat ahir en l’últim Consell de Ministres

El Govern ha aprovat una ajuda directa de 90 milions d’euros a la Comunitat València per a «facilitar que es realitzen les inversions» orientades a la construcció de la gigafactoria de bateries a Sagunt per part de Volkswagen.

La concessió està inclosa en el Reial decret llei de mesures de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la Guerra d’Ucraïna aprovat ahir en l’últim Consell de Ministres.

«S’estableix, a fi de donar suport a projectes que faciliten el desenvolupament de l’ecosistema del vehicle elèctric i connectat, la concessió directa d’una subvenció amb càrrec al Pressupost General de l’Estat de 2023 a la Comunitat Valenciana, per import de 90 milions d’euros, per a la implementació d’un instrument de suport a projectes per al desenvolupament d’una fàbrica de bateries», assenyala el Reial decret llei publicat aquest dimecres en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

Aquesta subvenció és compatible amb l’ajudes assignades al projecte industrial liderat per Seat i Volkswagen en el marc del Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica del Vehicle Elèctric i Connectat (Perte VEC), vinculat també a la construcció de la fàbrica de bateries a Sagunt. En concret, aquesta iniciativa rebrà del Perte VEC un total de 357,01 milions d’euros en ajudes.

El Govern ha argumentat que la Comunitat València té una «important aportació» al sector de l’automòbil a Espanya atés que representa entorn del 6% de la població activa a la regió i que el 5% d’aqueixa ocupació és de «alta intensitat tecnològica».

«Addicionalment, és un punt neuràlgic per al desenvolupament del sector per la seua bona comunicació amb altres centres de producció d’automòbils, un dels quals se situa en la pròpia comunitat. També és de destacar la situació estratègica que facilita els intercanvis comercials amb tercers països», ha defensat l’Executiu.

En el reial decret llei també s’estableix que per al finançament d’aquesta ajuda directa a la Comunitat Valenciana s’aprovarà un «crèdit extraordinari» en el pressupost del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme per import de 90 milions d’euros.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí