El Fòrum d’Indústria de Sagunt celebra la seua segona edició dedicada a la Responsabilitat Social Corporativa

0
3084
Polígon industrial de Sepes de Sagunt

El Departament de Promoció Econòmica i Industrial de l’Ajuntament de Sagunt organitza per segon any este esdeveniment que tindrà lloc el dimecres 22 de setembre de 9.00 a 13.30 hores a la Casa de Cultura Capellà Pallarés

El Fòrum d’Indústria de Sagunt, organitzat pel Departament de Promoció Econòmica i Industrial de l’Ajuntament de Sagunt, celebrarà la seua segona edició dimecres que ve, dia 22 de setembre, a la Casa de Cultura Capellà Pallarés de la Fundació Bancaixa Sagunt.

En esta ocasió, la temàtica que abordarà la jornada, que es desenvoluparà entre les 9.00 i les 13.30 hores, girarà entorn de ‘Responsabilitat Social Corporativa (RSC) i empresa valenciana: cap a un model d’empresa compromesa amb el desenvolupament sostenible’, una visió social que aproxima el món empresarial als objectius de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

La RSC és un compromís pel qual les empreses busquen aconseguir un model de treball i relacions empresarials que fomenten valors de sostenibilitat i igualtat. Per això, en l’II Fòrum d’Indústria de Sagunt s’analitzarà el paper de les empreses en l’Agenda 2030 i es coneixeran diferents estratègies de RSC que implanten algunes empreses del municipi.

La regidora delegada de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, ha animat a inscriure’s a totes aquelles empreses i persones interessades en esta temàtica. «Este fòrum és un punt de trobada per a les empreses del municipi, on volem posar sobre la taula elements de debat i tendències de l’actualitat empresarial. En esta ocasió la jornada se centra en la responsabilitat social corporativa, que és un compromís que les empreses tenen amb el seu entorn per a actuar de manera solidària i en favor del desenvolupament sostenible».

La programació arrancarà a les 9.00 hores amb la benvinguda per part de la regidora de Promoció Econòmica i Industrial, María José Carrera, i seguirà a les 9.15 hores amb una presentació a càrrec de la Comissió de Responsabilitat Social de l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM).

A les 9.30 hores tindrà lloc la ponència L’empresa davant l’Agenda 2030, per la catedràtica de Dret Financer i Tributari de la Universitat de València, Pilar Alguacil, i a les 10.15 hores serà el torn de la professora titular d’Economia Aplicada, Antonia Sajardo, que abordarà ‘Els perfils de la RSC i la seua realitat a la Comunitat Valenciana: cap a un model d’empresa compromesa i sostenible’.

Continuarà el programa a les 11.30 hores, després d’un breu descans, amb la taula redona Exemples de bones pràctiques de RSC, que moderarà la periodista María José Gimeno, i en el qual participaran les empreses Saggas, Lafarge Holcim, Arcelor Mittal i Carrefour.

A les 13.00 hores se celebrarà l’acte de clausura per part de l’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, i altres autoritats, i conclourà la jornada amb un vi d’honor.

L’esdeveniment es podrà seguir en directe a través de la retransmissió en streaming que es realitzarà a través del canal de YouTube del Gabinet de Comunicació de l’Ajuntament de Sagunt.

Portal web de difusió d’oportunitats i oferta d’àrees industrials

Paral·lelament, l’Ajuntament de Sagunt ha complementat l’organització d’este Fòrum amb la creació del portal web Sagunt Empresarial, una eina desenvolupada pel Departament de Promoció Econòmica i Industrial que pretén ser un espai de servei on conéixer l’oferta i serveis de sòl industrial, i un lloc de trobada on les empreses ja existents en el territori puguen crear interaccions.

Este lloc web compta amb un llistat detallat de les empreses situades en les diferents àrees industrials de Sagunt, amb informació de contacte i del perfil d’estes, així com de les infraestructures i serveis de què disposen estos espais. A més, i gràcies a una eina visual d’última generació, es pot veure la disponibilitat de parcel·les per a possibles nous inversors.

La plataforma oferix també dades de les àrees empresarials de Sagunt per a facilitar la presa de decisions des de la perspectiva de la inversió; un catàleg de beneficis fiscals per a facilitar a les pimes la seua implantació, creixement i consolidació; un servei d’atenció a les persones emprenedores; i un altre d’ajuda a empreses en la cerca de perfils professionals.

El II Fòrum d’Indústria de Sagunt està organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica i Industrial de l’Ajuntament de Sagunt i compta amb la col·laboració de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica; la Fundació Bancaixa Sagunt; l’Associació d’Empresaris del Camp de Morvedre (ASECAM); i AulaEmpresocial.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí