El Fòrum Connecta Labora d’Alzira ofereix 50 ofertes de treball i tallers per a la cerca d’ocupació

0
521
La jornada es desenvoluparà a la Casa de la Cultura d'Alzira.

Tindrà lloc en el divendres 4 de desembre a la Casa de la Cultura d’Alzira

La Casa de la Cultura d’Alzira acollirà aquest pròxim divendres 4 de desembre el Fòrum Connecta Labora, un espai on les persones desocupades podran postular-se a al voltant de 50 ofertes de treball i realitzar tallers d’orientació on aprendre a fer entrevistes o un currículum.

Fins al moment, el Fòrum Connecta Labora d’Alzira compta amb més de 300 persones inscrites que podran assistir presencialment a algun dels 10 tallers i sessions, com són els tallers d’orientació laboral i ocupabilitat, cerca d’ocupació per Internet, com elaborar un currículum o simulació d’entrevistes de treball, entre altres.

En total, 10 empreses assistiran a l’esdeveniment per a buscar personal: Eurofirms, Associació INSERIDA Ocupació, Grup SIFU, Martínez i Associats, Iriparoprink, Blat Market. British School, Decathlon, Ilunion i Juan Motilla.

Cal recordar que tant per a optar a les entrevistes de treball, com per a poder assistir als tallers, és necessari la inscripció prèvia a través de la pàgina web: https://www.connectalabora.com/.

El fòrum serà inaugurat a les 9.00 del matí pel secretari autonòmic, Enric Nomdedéu i l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez. En la inauguració participaran també el president del Consorci de la Ribera, Pater (Pacte Territorial per a l’Ocupació en la Ribera), Oscar Navarro, el secretari general de CCOO Intercomarcal de la Ribera-La Safor, Josep Antoni Carrascosa, i el secretari comarcal de l’àrea interna d’UGT-PV, Pepe Esteve.

L’acte es realitzarà en un format semipresencial per a garantir la seguretat de les persones assistents a l’esdeveniment, a més de donar servei a tots aquells ciutadans que desitgen realitzar una entrevista de treball, participar en un taller d’ocupació o resoldre els seus dubtes sobre els serveis que ofereix Labora en un sol clic i sense eixir de casa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Les condicions atmosfèriques redueixen la collita de fruita d'estiu i deixa pèrdues de 4 milions a la Ribera

Aquest Fòrum Connecta Labora s’ha organitzat en col·laboració amb el Pacte Territorial per a l’Ocupació en la Ribera.

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora i la Conselleria d’Economia Sostenible han représ els Fòrums Connecta Labora amb un model semipresencial per tota la Comunitat Valenciana per a facilitar a la ciutadania la cerca de treball i fer més pròxims els serveis d’ocupació que ofereix l’administració pública.

Les sessions consistiran en webinarios que s’emetran mitjançant la plataforma Zoom. Algunes d’elles seran: la presentació dels serveis de Labora, una sessió sobre formació i tallers relacionats amb la cerca d’ocupació. Els enregistraments permetran l’accés dels participants a una sèrie de vídeos que podran visualitzar quan ells trien. Finalment, els fòrums consistiran a posar en contacte als participants amb el personal de Labora per a la resolució de dubtes o assessorament.

A més del fòrum d’Alzira, la trobada se celebrarà en altres tres localitats abans de la finalització de l’any 2020 a Sagunt (10 de desembre) i Castelló de la Plana (18 de desembre). Els esdeveniments continuaran realitzant-se en altres municipis durant els primers mesos de l’any 2021.

El projecte #ConnectaLabora naix de la necessitat d’intercanviar opinions i experiències sobre les necessitats del mercat de treball en la Comunitat Valenciana i el seu propòsit és contribuir a la millora de les polítiques d’ocupació. Els fòrums reprenen la seua activitat sense perdre de vista els tres objectius principals d’aquesta iniciativa: divulgar els serveis, prestacions i polítiques de Labora, acostar i posar en contacte a les persones amb empreses i finalment, dotar d’estratègies als participants per a millorar la seua ocupabilitat.

S’han habilitat diferents zones en els Fòrums Connecta Labora per a garantir la seguretat de tots els participants. S’han dissenyat cinc zones, la zona entrevistes, els tallers de formació, la zona de simulació d’entrevistes de treball, la zona aula TIC i un set d’enregistrament d’un videocurrículum. Totes les zones s’han dissenyat per a garantir 1,5 metres de separació entre participants i la instal·lació de mampares per a protegir a totes les persones de la COVID-19.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Carcaixent recupera la Nit d'Albaes per al dia de la 'plantà' de les falles

Zona d’entrevistes

Aquests espais comptaran amb mampares de seguretat, gel hidroalcohólico en cada taula i neteja del mobiliari en finalitzar l’entrevista de cada usuari o usuària. Aquestes entrevistes es realitzaran amb cita prèvia per a evitar les aglomeracions. També existirà un taulell que oferirà assessorament laboral amb la finalitat d’ajudar els i les participants a preparar la seua entrevista i triar les ofertes que més s’adapten al seu perfil professional.

Finalment, les entrevistes de treball estaran complementades amb entrevistes de treball virtuals. D’aquesta manera, aquelles persones o empreses participants que no puguen acudir als Fòrums Connecta Labora puguen participar en aquestes.

Fòrum virtual

Garantint les mesures de seguretat i amb l’objectiu d’oferir els Fòrums Connecta Labora al major nombre de persones possibles, s’ha dissenyat un esdeveniment virtual per a evitar aglomeracions i afavorir les entrevistes entre participants i personal tècnic de Labora. A través d’un seminari web, un presentador o presentadora dinamitzarà les intervencions i introduirà les preguntes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here