El ‘Formworking’ d’Ontinyent treballa la coherència com a valor clau del lideratge empresarial

0
2027
Ontinyent ha viscut la seua tercera jornada del 'Formworking'.

Empresariat i autònoms d’Ontinyent participen en el tercer dels tallers organitzats per l’Ajuntament en col·laboració amb EDEM, la consultora Prionomy i Caixa Ontinyent

La coherència ha de ser considerat una “ferramenta clau” per a un bon líder empresarial. És una de les conclusions de la tercera jornada del “Formworking» d’Ontinyent, la sèrie de tallers que venen impartint-se al Museu Tèxtil d’Ontinyent, organitzats per l’Ajuntament d’Ontinyent en col·laboració de l’escola d’empresaris EDEM, la consultora Prionomy i Caixa Ontinyent, adreçat a empresariat i autònoms per tal d’impulsar les seues habilitats directives.

En esta ocasió, la ponència, impartida per Borja Gonzálbez (Director Executiu de la consultora empresarial Maraca Talent i coach certificat per la International Coach Federation), qui centrava la seua intervenció en el lideratge i desenvolupament professional, on destacava la coherència com a “ferramenta clau». Durant la ponència, Gonzálbez explicava que allò més important en les empreses és “fidelitzar el talent” perquè “encara que el cap es mereix l’esforç del treballador, el talent se’l ha de merèixer el cap”. Així, donava ferramentes als representants de les empreses i autònoms per aconseguir que la gent estiga “motivada i compromesa” amb l’empresa a través de la configuració d’un bon líder.

En aquest sentit, Gonzálbez, qui resolia dubtes de les empreses participants durant la conferència, indicava que és fonamental que un bon líder “siga una persona coherent. La falta de coherència és el motor d’eliminació de confiança” i, així mateix, exposava que “el lideratge formal cal que coincidisca amb el lideratge natural, cosa que en moltes empreses familiars no sol passar”. El Formworking 2022 continuarà el proper 15 de febrer amb Ximo Catalán, doctor en Estudis Internacionals i Dret sobre “noves tendències d’innovació. Passió i enginy per crear”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí