El Festival Nits al Castell de Xàtiva, nova víctima de la pandèmia del coronavirus

0
6164
Imatge d'una de les actuacions de les Nits al Castell

La regidora de Turisme Raquel Caballero anuncia la decisió en un plenari en el que s’ha acordat traslladar el condol institucional per la mort del polític xativí José Antonio Perelló Morales

Finalment tampoc hi haurà a Xàtiva edició de Nits al Castell en aquest any 2020, tal i com ha anunciat la regidora de Turisme Raquel Caballero durant la celebració del plenari municipal corresponent al mes de maig, tan sols un dia després de la cancel·lació oficial de la Fira d’Agost a través d’un ban municipal.

La decisió sobre la cita, que té lloc els dissabtes del mes de juliol, s’ha ajornat algun temps degut a les característiques de la mateixa, en un espai obert com és el Castell de Xàtiva amb butaques numerades per als espectacles, i amb un cartell tancat des de feia mesos. “Vam decidir esperar a la primera setmana de juny per prendre la decisió perquè la contractació artística estava enllestida des del mes de gener, quan es va presentar el cartell a FITUR”, ha manifestat Caballero, qui ha recalcat que “finalment els esdeveniments i les recomanacions sanitàries ens obliguen a suspendre definitivament l’edició d’aquest any, encara que es signarà un manifest per tractar de mantenir el cartell del 2020 per al proper any 2021”.

El cartell de les Nits al Castell d’enguany estava integrat pels The Black Blues Brothers, Víctor Manuel en acústic, el duet Carlos Núñez-Pep ‘Botifarra’ i Dulce Pontes.

Condol per José Antonio Perelló

D’altra banda, el plenari municipal també ha acordat, per unanimitat, mostrar els condol institucional a la família de José Antonio Perelló Morales, xativí il·lustre que va morir el passat dijous als 93 anys i que va estar una figura rellevant de la política dels anys 60 i 70, arribant a ser subsecretari d’Estat amb el Ministre Laureano López Rodó, Procurador a les Corts des de l’any 1967 al 1974 i President de la Diputació de València entre els anys 1970 i 1974.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  ‘Las Nocturnas de verano' y 'Las Noches del Oceanogràfic' conforman una oferta única para este puente en la Ciutat de les Arts i les Ciències

“Perelló Morales va ser un gran defensor de l’autonomia i de la nostra llengua, i sens dubte un gran defensor de la seua ciutat: Xàtiva, pel que és de justícia retre-li aquest homenatge”, ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà. Per la seua part, el portaveu de Xàtiva Unida Miquel Lorente i el de Ciutadans Juan Giner han mostrat “el recolzament i el condol a la família”, i la portaveu del Partit Popular Maria José Pla ha exposat que “era un home avançat al seu temps i que ha deixat petjada a la política”.

Modificació ordenança esportiva

El plenari municipal també ha acordat per unanimitat la modificació de l’ordenança fiscal reguladora dels preus públics per a la prestació de serveis, realització d’activitats i utilització de les instal·lacions esportives de la ciutat.

La disposició transitòria acordada, amb la finalitat de garantir la separació física dels usuaris i el compliment de les mesures sanitàries i de seguretat, acorda una deducció del 50% del preu públic de la piscina municipal, l’accés a la qual es separarà en torns de matí i vesprada, mentre que també es limitarà al 20% el preu públic de la sala de càrdio i musculació del Poliesportiu Les Pereres, que tindrà un ús màxim de 2 hores diàries.

“Aquest disposició rebaixarà en un 50% el preu individual diari de les piscines municipals, on es limitarà el temps d’ús per fer una neteja diària afegida i tancar algun espai en cas de no garantir-se la seguretat de l’espai interpersonal. En la resta d’espais esportius es podria fer una deducció proporcional a la reducció de temps o d’ús que es puga produir, per garantir l’ús segur de les nostres instal·lacions esportives”, ha explicat el portaveu del PSPV nacho Reig.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Conselleria proposa retallar un 23% el número de grups de l'Escola Oficial d'Idiomes de Xàtiva i Ontinyent

El regidor de Xàtiva Unida, Alfred Boluda, ha declarat per la seua part que “l’emergència sanitària suposa canvis, també en l’apartat esportiu i lúdic, pel que cal adaptar els horaris de les instal·lacions i vegem correcta aquesta modificació”, mentre que la portaveu del Partit Popular Maria José Pla ha exposat que els sembla “correcta”, la modificació de preus “degut a la situació actual”.

Altre dels punts aprovats per unanimitat ha estat l’aprovació inicial del Reglament d’Ús de l’Auditori de Sant Agustí, el primer que es realitza a aquest espai, i que està subjecte a esmenes per part dels grups municipals per a la seua aplicació definitiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here