El Festival Música i Lletra de Xàtiva tindrà a Paco Ibáñez en el seu primer cap de setmana

0
668
Paco Ibáñez

Divendres tocaran també Clara Peya, Roger Mas i Dani Miquel, per a xiquets i grans

Aquest cap de setmana arrenca el Festival Música i Lletra (MiL), Xàtiva cançó d’autor, que enguany ha apostat per plats forts: dissabte, Paco Ibañez omplirà el Gran Teatre de Xàtiva amb les seves cançons fetes himnes de successives generacions, i divendres arrencarà la festa amb el concert doble de la revelació més transgressora Clara peya, amb el seu darrer treball ‘Estòmac’, i la veu profunda i ja clàssica de Roger Mas. Com en altres edicions, a més, tots aquests concerts estan disponibles a preus populars, tot i l’esforç fet bandera del festival de cuidar moltíssim l’experiència tant del músic com del públic en uns concerts amb gran desplegament tècnic sonor.

A més, divendres, el MiL celebrarà la festa de presentació del festival al jardí de la Pau, d’entrada gratuïta, amb una actuació del cantautor per a tota la família, Dani Miquel, i la final del MiL Descobreix: III certamen de Joves Cantautores/rs, en el què els assistents podran atorgar el premi del públic entre els finalistes. També actuarà la guanyadora de l’any passat, Lia Sampai, que enguany ha publicat el seu primer treball ‘La Fada ignorant’. El jurat, format per el periodista Xavier Aliaga, la ballarina Alícia Herrero, la directora del Conservatori de Xàtiva Carmen Badia, i la directora de l’Escola de Música ‘La Nova’ Victoria Cecilia Ferrando, va fer públics ahir els noms dels finalistes d’enguany -publicats a la web del festival- que arriben d’arreu de l’estat.

El cap de setmana següent, tocaran al MiL la cantautora decana de la cançó basca Anari, el premiat cantautor de la Safor, Carles Pastor, i els referents del folk valencià Miquel Gil i Mara Aranda, tots dos presentant treballs nous. L’edició d’enguany reivindica la defensa de la llibertat d’expressió en el món de la cultura amb el lema ‘Jo cante a la diferència’, un vers de la cantautora xilena Violeta Parra, i el cartell obra del muralista i il·lustrador establert a València Elías Taño.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Xàtiva convoca el segon certamen 'Joves Cantautors' dins del 3r Festival Música i Lletra

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here