El Festival Infantil Escena Kids de Sagunt tanca la seua primera edició amb 11.500 visitants

0
1707
Escena Kids ha atret especialment al públic fami

Natalia Antonino: “Escena Kids ha sigut un rotund èxit que marca un abans i un després en l’aposta cultural i turística que oferix Sagunt durant tot l’any”

Un total d’11.500 persones han visitat este cap de setmana la Gerència del Port de Sagunt, un emblemàtic i modernista jardí de 2.000 m², on s’ha celebrat el festival d’arts escèniques infantils Escena Kids que ha debutat amb un impressionant acolliment per part del públic familiar, infantil i juvenil desbordant totes les previsions inicials que ja, per si mateix, eren positives.

En paraules de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Sagunt, Natalia Antonino, Escena Kids ha sigut un “rotund èxit que marca, sens dubte, un abans i un després en l’aposta cultural i turística que oferix Sagunt durant tot l’any” en diversificar i atraure uns espectadors tan especials com és el públic familiar.

Antonino ha volgut reiterar el seu agraïment i reconeixement a tot l’equip que ha gestionat el festival, als quals ha puntuat “de deu” i ha destacat, així mateix, l’alt nivell de les companyies de teatre, música i a tots els artistes que han participat en els diferents tallers de radio, percussió, maquillatge, zones de jocs, etc., alhora que s’ha referit també a la zona destinada a la gastronomia amb desenes de food trucks per als més xicotets.

A més, ha assegurat que gràcies a Escena Kids un entorn tan especial, com és la Gerència, es va a impulsar com a “un element fonamental del patrimoni industrial del Port de Sagunt”.

Dissabte van assistir 6.585 persones i diumenge 4.890 (xifra registrada fins a les 17 hores), la qual cosa demostra la gran acceptació que ha tingut el certamen. La majoria del públic ha sigut de procedència local, de la comarca del Camp de Morvedre (65%) però cal destacar també una gran afluència de València i província, així com d’altres CCAA especialment d’Aragó, Castella-la Manxa i Madrid.

Amb entrada lliure al recinte, el festival s’ha celebrat amb el lema ‘El Festival de teatre per a passar-ho com un nano’ amb la participació de companyies de renom internacional, local i estatal amb una vintena de representacions escèniques a més de tallers i altres activitats lúdico-culturals.

De les companyies itinerants, cal destacar l’actuació Girafes, de la companyia Xirriquiteula Teatre, un èxit mundial amb més de 30 països visitats fins a hui. Pluja de paraules, a càrrec de Visitants teatre i Satsuma 3.0 de la companyia Scura Splats i Green Gos.

Quant als espectacles estàtics, La Inestable companyia de titelles amb el seu espectacle El fantasma de Canterville, o Faules del Camp de Morvedre per la companyia local Camí de Nora.

La Toupe Malabó s’ha fet càrrec de l’actuació de circ amb el seu espectacle Oniricus, la companyia Babo Royal, interpretada per Oca & CIA. I el cinema més xicotet del món, el Puck Cinema, que ha emés durant tot el dia curts d’animació que no van deixar indiferents ningú.

Tota una oferta artística acompanyada d’activitats complementàries com el taller de radio, a càrrec de la Ciutat Prohibida, amb els xiquets i xiquetes com entrevistats i entrevistadors i diferents tallers lúdics a través dels ulls de la infància.

Escena Kids ha nascut per a quedar-se com ho demostra el fet del conveni subscrit entre l’Ajuntament de Sagunt i l’Agència Valenciana de Turisme (AVT) per a donar continuïtat a l’esdeveniment que té l’objectiu de convertir-se en el referent de les arts escèniques infantils en el nostre país.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí