El diputat de Carreteres visita obres finançades per Diputació a la Costera

0
720
Pablo Seguí ha visitat Torrella, acompanyat de l'alcalde Paco Moreno
Pablo Seguí ha visitat Torrella, acompanyat de l’alcalde Paco Moreno

El diputat de Carreteres, Pablo Seguí, ha visitat Montesa, Vallada, Vallés, Torrella, Granja de la Costanera i Rotglà i Corberà per a conèixer els projectes que s’estan duent a terme a través del Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació (PIFS) en aquests municipis de la Costera.

Montesa ha realitzat actuacions puntuals de reurbanització en dues vies públiques. El diputat, acompanyat per l’alcalde del municipi, José Barberá, ha visitat el carrer València, on hi havia un problema de discontinuïtat de cases i un deficient il·luminat que s’ha solucionat amb la construcció d’una vorera que uneix els habitatges i amb la implantació d’una il·luminació adequada.

D’altra banda, l’altra part de l’ajuda de 50.000 euros que ha rebut el municipi s’ha destinat a fer una remodelació integral de la calle Doctor Manuel Ballesteros, que inclou el sanejament, les escomeses d’aigua, la millora de les voreres i la pavimentació, amb l’objectiu de solucionar les humitats que hi havia per filtracions del desguàs.

El diputat de Carreteres ha visitat també Rotglà i Corberà, on s’ha destinat la subvenció íntegra de 50.000 euros a la renovació i condicionament dels carrers Bonaire, Rafael Penalba i Gómez Redó.

Enllumenat i instal·lacions esportives

Pablo Seguí s’ha desplaçat a la Granja de la Costera per a conèixer els projectes finançats amb l’ajuda de 50.000 euros del PIFS. L’alcalde del municipi, Juan Carlos Garrido, ha explicat que, d’una banda, s’han dut a terme actuacions de rehabilitació i millora en el poliesportiu. Aquestes han inclòs la millora dels vestuaris, la instal·lació de desguassos, la pavimentació de la terrassa del bar de la piscina i la construcció d’un magatzem en els vestuaris per a guardar el material. A més, s’han modificat les escales de l’edifici mitjançant la reducció de graons per a millorar l’accessibilitat.

D’altra banda, s’han realitzat obres de millora en l’accés a l’església de Sant Francesc. “Hem construït una rampa ampla i suau per a eliminar les barreres arquitectòniques i facilitar l’accés als carrets o a les persones amb mobilitat reduïda”, ha informat l’alcalde. Finalment, s’ha millorat l’enllumenat públic en dos carrers que tenien una deficiència en la il·luminació.

Vallés ha destinat la seua subvenció de 50.000 euros a millorar l’accés a la piscina del municipi i condicionar el seu aparcament. “S’han dut a terme obres d’asfaltat, s’ha donat una capa de formigó i s’ha construït un clos. A més, s’han pintat les línies de les places per als cotxes i s’ha llevat mobiliari que no servia”, segons ha informat l’alcalde, José Javier Sisternes.

El diputat ha continuat per Torrella, i ha comprovat la renovació de l’enllumenat públic en l’avinguda 25 d’Abril i en el carrer Bonaire. A més, l’alcalde del municipi, Paco Moreno, ha explicat que s’han fet reformes en la llar del jubilat. “S’ha canviat el sistema elèctric, que datava de l’any 68, i s’han millorat les instal·lacions per a fer-les accessibles als minusvàlids, mitjançant la construcció de banys adaptats o la millora de l’accés a l’edifici”, ha informat Moreno.

Finalment, el diputat Pablo Seguí ha recorregut els carrers de Vallada per a conèixer els múltiples projectes que s’han finançat amb l’ajuda de 112.000 euros. D’una banda, s’han rehabilitat les infraestructures esportives municipals amb la construcció d’uns vestuaris annexos al camp de futbol. L’alcaldessa del municipi, María José Tortosa, ha explicat que “els usuaris havien de traslladar-se fins al pavelló per a utilitzar els vestuaris i aquest edifici havia de romandre obert, per la qual cosa a més de la incomoditat es donaven problemes de desaparició de materials”.

D’altra banda, s’han reparat els camins veïnals del municipi i s’ha millorat l’accessibilitat i instal·lació d’aigua potable i clavegueram de diferents vies públiques del municipi. També s’ha destinat una partida a solucionar una avaria del centre de salut. L’alcaldessa ha subratllat el seu agraïment a la Diputació i ha traslladat al diputat l’alegria i satisfacció dels veïns amb les obres finançades pel PIFS.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here