El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent xifra en 574.000 € les inversions en els centres d’atenció primària

0
1420
Centre de Salut d'Albaida

Obres de millora i condicionament d’infraestructures i substitució d’aparells obsolets han suposat la principal actuació

La inversió en centres d’atenció primària durant l’últim any en el Departament de Salut de Xàtiva – Ontinyent ha ascendit a 574.263 euros. Les principals actuacions d’esta inversió han sigut obres de millora, condicionament d’infraestructures i substitució d’aparells obsolets. Estes millores han arribat a tots els centres de salut i consultoris d’este Departament de Salut.

El director metge d’Atenció Primària, Ricardo García, ha destacat la importància de l’atenció primària per ser “a més de la porta d’entrada al sistema sanitari, el recurs més pròxim a la població i el màxim proveïdor de cures en matèria de promoció de la salut i prevenció de malalties, activitats que se sumen a les assistencials que tots coneixem”.

A més, García ha recordat que estos professionals “coneixen a la ciutadania a què atenen en el seu entorn habitual, arreplegant tant les necessitats assistencials com a sociosanitàries específiques i també tenen la comesa de promoure hàbits de vida saludables i de prevenció, coordinant i fent ús de tots els recursos disponibles en la comunitat”.

Les reformes i obres de preparat en consultoris auxiliars han suposat una inversió de 376.576 euros que s’ha vist reflectit en els consultoris de Senyera per valor de 93.385 euros, Alcántera de Xúquer amb 50.000 euros i Beneixida amb 19.056 euros, en la Ribera Alta. En la Vall d’Albaida s’han realitzat reformes en els consultoris d’Alfarrasí i Atzeneta d’Albaida per valor de 100.000 euros en cada un d’ells. En la Costera, el consultori de La Font de la Figuera ha realitzat un condicionament per valor de 14.105 euros. Estes obres s’emmarquen en el Pla d’Intervenció Arquitectònica (PIAC) que va posar en marxa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública centrat sobretot en consultoris dels nuclis de població més xicotets.

En el respectiu a aparells, s’ha invertit en la substitució d’equips obsolets amb un import total de 183.699 euros que ha suposat l’adquisició de 21 neveres especials per a vacunes per a altres tants centres de salut, huit espiròmetres per als centres de Llutxent, Ontinyent Barranquet, Anna, Benigànim, Càrcer, Quatretonda, Vallada i la Llosa de Ranes, 15 lliteres hidràuliques, nou carros de reanimació cardio respiratòria, tres monitors desfibril·ladors per als centres de Canals, l’Olleria i Ontinyent II, quatre desfibril·ladors semiautomàtics amb monitorització a l’Alcúdia de Crespins, Xella, Navarrés i la Llosa de Ranes i set equips d’electrocardiograma amb connexió ‘on line’ per als centres de l’Alcúdia de Crespins, Bocairent, Enguera, La la Llosa de Ranes, Càrcer, Ontinyent III i Llutxent.

L’àrea de manteniment del Departament també ha actuat duent a terme la renovació de la pintura en les sales d’atenció directa als pacients dels centres de salut de La Pobla Llarga, Villanueva de Castellón, Xàtiva, Canals, l’Olleria i Sant Rafael a Ontinyent per valor de més de 14.000 euros.

El Departament de Salut compta amb 17 centres de salut i consultoris auxiliars que són la porta d’entrada a l’assistència sanitària pública, per a una població de 195.968 habitants que comprén 74 poblacions de les comarques de la Costera, La Canals de Navarrés, la Vall d’Albaida i part de la Ribera Alta en nuclis de dimensió reduïda dels que únicament Ontinyent supera els 30.000 habitants.

Els centres d’atenció primària del Departament compten amb 224 professionals d’infermeria, 233 facultatius i 149 professionals de gestió i servicis generals amb presència en tots els nuclis poblacionals que en conjunt suposen una superfície geogràfica de més de 2000 quilòmetres quadrats d’extensió.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here