El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent registra nivell zero d’alerta Covid-19

0
9843
Mapa d'incidència de la Covid-19 al Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

A partir del dilluns 19 d’abril contínua la vacunació de les persones nascudes en els anys 1959 i 60

El de Xàtiva-Ontinyent és un dels tres departaments de salut de la Comunitat Valenciana que presenta una incidència acumulada i contagiositat a nivells de “nova normalitat”. En tota la Comunitat Valenciana només Xàtiva-Ontinyent, Alcoi i Sagunt han aconseguit aquest nivel zero. L’últim informe notifica tan sols un brot actiu d’origen social i una incidència baixa, per davall del 17 que s’associa també a un baix índex d’hospitalització per Covid-19.

El nombre de brots actius notificats en el departament de salut ha caigut des de la setmana passada tenint actualment només un brot dels 128 que registrava la Comunitat Valenciana a principi de setmana. La incidència acumulada a data del passat dilluns és de 16,99 el que situa al Departament en el tercer amb menor incidència acumulada a 14 dies. Pel que fa a la contagiositat del virus, el risc de transmissibilitat és ara a Xàtiva-Ontinyent del 0,65%, inferior a la mitjana de la Comunitat Valenciana que se situa en 0’99%.

Des del passat dia 7 d’abril el nivell d’alerta que informen els serveis de epidemiologia en el departament ha baixat d’alerta 1 a nivell 0, l’anomenat ‘nova normalitat’. En el referent la gravetat dels casos o taxa d’hospitalització i l’increment de diagnòstics les dades del departament continuen estables però no augmenten.

Per poblacions les dades registrades a data del dia 14 d’abril mostren que només una localitat (amb poca població) en el departament es troba en nivell molt alt d’incidència i només tres poblacions tenen risc taronja o alt. La majoria de poblacions del departament han reduït la seva incidència fins a arribar a zero. Només 12 poblacions tenen algun grau d’incidència acumulada (IA) a 14 dies, dades que permeten al Departament presentar una I.A. 18,62 punts per sota de la mitjana de la Comunitat Valenciana.

Vacunació

Pel que fa a la vacunació, a partir del dilluns 19 d’abril contínua la vacunació de les persones nascudes en els anys 1959 i 60 així com la d’aquelles persones de grups anteriors que no van arribar a citar-se en les jornades de vacunació d’aquesta setmana.

A més de Xàtiva, es posa en marxa també el centre de vacunació d’Ontinyent situat a la Sala Gomis i on se citarà a les persones d’Ontinyent, Bocairent, Agullent, Albaida, Atzeneta d’Albaida, Belgida, Benissoda, Bufali, Carrícola, el Palomar, Alfarrasí, Benissuera, Guadassèquies, Montaverne, l’Olleria, Sempere, Aielo de Malferit i Fontanars dels Alforins. La resta de poblacions del departament seran citats en el centre de vacunació de Xàtiva situat en el pavelló Francisco Ballester enfront de la Ciutat de l’Esport.

L’horari establert per a aquest grup poblacional i aquests centres serà de matí i tarda el dilluns 19 i el dimarts 20 d’abril. Aquests dos centres de vacunació del departament acolliran també la citació ordinària de persones d’entre 70 i 79 anys que puguen estar pendents de vacunació per qualsevol causa.

Vacunació de pacients d’alt risc

D’una altra banda el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha iniciat aquest divendres la vacunació dels pacients d’alt risc. Es tracta d’al voltant de 1.400 persones amb patologia de risc com a pacients oncològics, malalties cròniques d’alt risc, immunodeprimides i pacients en hemodiàlisis entre altres grups.

El departament ha habilitat un espai a l’Hospital Lluís Alcanyís on se cita de forma ordenada i sense aglomeracions a aquesta part de la població amb patologies d’alt risc. L’espai preparat compta amb accés independent des del carrer que evita haver d’accedir al centre hospitalari. També compta amb ventilació directa i filtres d’aire a l’interior on s’espera vacunar unes 100 persones per dia en horari matinal programant la seva citació de manera que eviti aglomeracions.

Aquest espai començarà a donar servei dilluns que ve pero aquest divendres ja s’està inoculat la vacuna als pacients en hemodiàlisis que acudeixen de forma regular al seu tractament de diàlisi a l’Hospital de Xàtiva. Es tracta dels dos torns de 20 pacients que acull l’hospital en horari de matí i vesprada.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí