El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent forma als seus professionals en detecció de violència de gènere

0
1887
Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

Durant 2018 s’ha incrementat un 182% l’ús de la ferramenta de garbellament de violència de genere SIVIO pels professionals

Des de la Comissió Contra la Violència de Genere del Departament de Salut Xàtiva Ontinyent s’ha organitzat una sèrie de tallers per a professionals a fi de contribuir a la millora de la detecció i abordatge de casos de violència masclista en l’àmbit de la sanitat pública. Se tracta de cinc sessions formatives que se celebraran en diversos dies i centres amb l’objectiu de poder arribar al màxim de professionals possible.

El taller estarà impartit per la Tècnica de la Direcció General de Salut Púbica, Ángela Escribano que és també responsalbe d’Igualtat en el Departament de Salut València La Fe. Escribano és màster en Violència de Genere i Sanitat i ha participat en diverses activitats formatives amb un alt índex de participació sobre esta matèria.

Per a participar en estos tallers no és necessària la inscripció prèvia, si bé ha de tindre’s en compte un calendari dels perfils professionals a qui va dirigida cada sessió. D’esta manera es pretén millorar la formació en detecció i abordatge de la violència de gènere centrant-se d’una forma especial en els professionals dels serveis que reben nombre més gran de pacients candidates per a l’ús d’esta ferramenta.

Els serveis als que va destinada esta formació són Urgències Generals Hospitalàries, Urgències de Ginecologia i Maternitat, Centres d’Atenció primària i capçaleres de zones bàsiques de salut, professionals de les consultes externes i centres d’especialitats de Xàtiva i Ontinyent i les Unitats de Salut Mental, Salut Sexual i Reproductiva i la Unitat de Conductes Addictives del Departament.

El primer taller tindrà lloc dimarts que ve dia 5 de març a les 8’15 en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, on hi haurà dos sessions i es repetirà el dia 12 de març. L’Hospital General d’Ontinyent i el centre de salut Ontinyent I (Avinguda d’Albaida) acolliran estos tallers el dia 14 de març.

La informació sobre estos tallers, el seu horari i localització està disponible en l’apartat professional de la pàgina web del departament de salut: www.xativaontiyent.san.gva.es

Augmenta l’ús de SIVIO

L’àrea d’Igualtat del Departament ha destacat l’increment d’un 182% de l’ús de la ferramenta de cribatge SIVIO per part dels professionals per a detecció de casos de violència de gènere entre la població que acudix als centres sanitaris.

Sobre este cribatge, les últimes xifres conclouen que l’any 2017 es va realitzar el a 1.677 dones de què 57 van ser casos de violència masclista, esta xifra suposa un 3’10% de les garbellades. El passat any s’ha registrat un increment en el nombre de casos detectats arribant, a les 72 d’un total de 3.052 muejeres del Departament de Salut que van passar per este programa de garbellat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here