El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent constitueix el seu Comité d’Ètica i Investigació

0
1313
El CEI ha estat acreditat per la Conselleria.

Aquest òrgan servix per a autoritzar els projectes d’investigació del departament excepte les que tenen a veure amb medicaments o productes sanitaris

El departament de salut Xàtiva-Ontinyent ha constituït el seu Comité d’Ètica d’Investigació (CEI) després d’haver sigut acreditat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

El CEI és un òrgan independent i imparcial respecte de qui promou un projecte d’investigació biomèdica, i inclús autònom dins de l’organigrama de l’hospital. El seu objectiu principal és garantir l’adequació dels aspectes metodològics, ètics i jurídics de les investigacions en què queden implicades persones exceptuant aquelles investigacions amb medicaments ni productes sanitaris, que ho autoritzen organismes superiors.

La constitució d’aquest Comité, afavorix l’agilitat per a autoritzar la posada en marxa de projectes d’investigació, així com una major accessibilitat dels membres del Comité per a conéixer millor els equips investigadors del departament i cooperar en el seu bon desenrotllament.

Fins al moment es disposava en el departament d’una Comissió d’Investigació que realitzava una avaluació inicial d’estos projectes però sense potestat per a autoritzar els mateixos, havent de ser remesos a centres externs. Des de l’acreditació d’este nou CEI, per part de la Direcció General d’Investigació, l’autorització es realitza directament des d’este Comité amb seu en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

El CEI està compost per catorze membres i té previst realitzar com a mínim una reunió mensual. Entre els seus membres es troba personal facultatiu, farmacèutic i d’infermeria a què se suma també un professional alié a la institució sanitària o membre llec, un professional sanitari fisioterapeuta, un professional especialista en protecció de dades i un equip de professionals sanitaris més entre facultatiu, infermeria i professionals farmacèutics de l’àrea de l’atenció primària.

La presidenta del CEI del departament de salut Xàtiva-Ontinyent és la farmacèutica María Angeles López-Montenegro i ha defés que amb esta acreditació “ara el personal investigació a més de tindre una major accessibilitat al Comité aconseguix molt més ràpid l’inici del seu projecte”.

S’estima que anualment un poc més de 25 projectes d’investigació siguen tractats per este Comité científic. Actualment la Comissió està tractant entre un i tres projectes mensualment. Amb això es contribuïx a la generació de valor científic a les institucions sanitàries i s’amplia el caràcter de promoció de la investigació que té també la institució hospitalària.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here