El Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent posa en marxa la Unitat d’Insuficiència Cardíaca

0
1413
Personal de la unitat.

Atén d’inici als pacients amb pitjor pronòstic amb la intenció d’evitar reingressos i millorar pronòstics

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha posat en marxa la Unitat d’Insuficiència Cardíaca. Amb això, aquells pacients amb esta patologia són vigilats més estechamente i per personal més entrenat amb l’objectiu d’evitar descompensacions i reingressos hospitalaris.

El Departament de Salut àmplia així la seua cartera de servicis amb una Unitat que té a càrrec seu dos cardiòlegs i una infermera i que presta el Servici de Cardología en l’Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

La Unitat s’encarrega de valorar els pacients i fer-los un seguiment continuat a través d’una consulta específica en què els pacients remesos ja han sigut diagnosticats prèviament per Cardiologia.

Des de la Unitat, els cardiòlegs Sergio Sánchez i Elena Lucas expliquen que es tracta d’atendre a “pacients amb mal pronòstic en general i els quals requerixen d’un seguiment estret perquè patixen moltes descompensacions”. Per tant, l’objectiu d’esta Unitat és “poder veure estos pacients amb la freqüència que siga necessària per a realitzar els ajustos del tractament que necessiten, prendre les constants de forma més freqüent i guiar-los en plans de tractament més específics i altres coses que en una consulta ordinària resulta més difícil oferir”. No obstant això, les pretensions finals d’esta iniciativa arriben a comptar amb un equip multidisciplinari que oferisca un tractament integral complet a tots els pacients amb insuficienca cardíaca crònica.

Segons els especialistes, amb esta Unitat s’intenta, a més d’evitar reingressos, disminuir la mortalitat de la malaltia i la millora de la càrrega que suposa per als seus acompanyants o cuidadors l’estar constantment ingressant en l’hospital com ocorre habitualment.

La Unitat s’obri atenent els pacients amb un pronòstic més greu i que tenen una limitació de la seua qualitat de vida més significativa i, progressivament, s’anirà valorant l’obertura a subpatologies de la insuficiència cardíaca que tenen millor pronòstic clínic.

El fet de posar en marxa en este moment esta Unitat amb una consulta específica, ha sigut posat en relleu des dels mateixos professionals que han adaptat les seues agendes per a poder portar avant esta iniciativa: “es tracta de pacients amb alt risc de mortalitat i si es contagiaren de coronavirus tindrien una alta probabilitat de mortalitat. Per això, encara que l’esforç que realitza l’hospital de posar en marxa esta Unitat amb tota la càrrega que suposa és molt gran, és una inversió important que beneficia moltes persones i permet que estos pacients tinguen menys complicacions en el futur”, destaca Lucas.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here