El Departament de Salut de Sagunt comença amb 365 vacunes el primer dia de campanya contra la Covid-19

0
964
Imatge de l'inici de la vacunació al Departament de Salut de Sagunt.

Moment de la vacunació a Pilar Anechina en un dels vídeos realitzats pel Departament de Salut de Sagunt

Este dimecres ha començat a Sagunt la vacunació contra la COVID-19. Durant tot el dia s’administraran 365 dosi de la vacuna en el Departament de Salut de Sagunt, que inclou a residències de Sagunt, Sogorb, Navaixes i Viver. Pilar Anechina, de 87 anys, resident en el Centre de Majors Nostra Senyora del Carme de Sagunt (l’Asil), ha sigut la primera persona del Departament de Salut de Sagunt a rebre la vacuna del coronavirus.

L’alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha mostrat la seua satisfacció per este motiu: «És una gran notícia que s’haja iniciat la vacunació al nostre país diumenge passat i hui també a la nostra ciutat. Amb l’arribada de la vacuna comença la fi de la pandèmia, però el camí encara serà llarg. Tenim una incidència acumulada molt alta a la ciutat i això es tradueix en saturació de centres de salut i en pèrdua de sers estimats. Aquest procés de vacunació ha de ser la nostra major motivació per a extremar les precaucions, perquè cada persona morta ho serà perquè lamentablement el contagi li va arribar abans que la vacuna. Evitem qualsevol contagi, salvem vides».

La Comunitat Valenciana va iniciar el diumenge 27 de desembre la vacunació contra la COVID-19 en set residències de majors de les províncies d’Alacant, Castelló i València.

A partir d’ara cada setmana, Pfizer té el compromís d’entregar al voltant de 30.000 dosi. Alacant rebrà 10.000 dosi, 5.000 Castelló i 16.000 la província de València.

La conselleria ha dissenyat un pla de treball perquè les persones que residixen o treballen en residències de majors i en residències amb persones amb diversitat funcional, hagen rebut la primera dosi a mitjan gener.

El següent grup de vacunació és el del personal sanitari. S’anirà vacunant d’acord amb la disponibilitat de les dosis i s’avançarà en cadascun dels grups en funció d’esta disponibilitat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here