El CSIF urgeix a Sanitat a ampliar la plantilla d’auxiliars d’infermeria de l’Hospital de la Ribera per “saturació”

0
3242
Hospital de la Ribera, a Alzira

El sindicat recorda que aquests professionals pateixen una elevada càrrega de treball

El sindicat CSIF ha remés un escrit a la Direcció del Departament de Salut de la Ribera davant l’assignació del repartiment de les safates de menjar a Tècnics en Cures Auxiliars d’Infermeria (TCAE) en lloc que ho faça el personal de l’empresa de servei de menjars, com ha vingut ocorrent. La central sindical reclama més plantilla davant el dèficit de TCAE i la saturació d’aquest col·lectiu.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) recorda en el seu escrit “l’escàs personal TCAE en les plantes d’hospitalització, per davall de les ràtios respecte d’altres hospitals públics, i les considerables càrregues de treball que han d’assumir en les seues jornades laborals”. Aquesta circumstància comporta, per exemple, que “la presència d’aquests professionals en plantes d’hospitalització oscil·la generalment entre els tres efectius de matí, dos de vesprada i un de nit en dies laborables, menors encara els caps de setmana”.

El sindicat recalca que, en aquest context, resulta necessari que “es dote de manera urgent amb almenys una presència més en cada torn en la categoria TCAE en els serveis afectats per a poder suportar aquest increment de treball i, d’aquesta manera, esmenar també el dèficit ja existent en les plantes d’hospitalització”.

CSIF, de la mateixa manera, reclama “que es comunique de manera clara el procediment a seguir, preferiblement per escrit, perquè el personal afectat per aquesta situació puga desenvolupar el seu treball amb les garanties adequades”. La central sindical subratlla que aqueixa falta d’informació està generant molts dubtes entre els professionals, com què prioritzar en cas que coincidisquen altes, ingressos o canvis de bolquers amb el torn de menjar o qui assumeix les tasques no demorables del personal TCAE en el cas de torns amb una sola presència.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here