El Cronista Oficial de la Pobla del Duc donarà documentació històrica a l’arxiu municipal

0
927
Antonio Calzado, en un acte amb l'alcalde de la Pobla de Duc Vicent Gomar

Antonio Calzado proporcionarà al consistori una sèrie de documents recopilats al llarg de les seues investigacions històriques

El Cronista Oficial de la Pobla del Duc, Antonio Calzado, donarà una sèrie de documents històrics perquè aquests s’incorporen a l’arxiu municipal d’aquest municipi. La donació, realitzada amb l’objectiu de «col·laborar i encoratjar a futurs investigadors», està conformada de materials recopilats al llarg de les seues investigacions històriques, a més de fons documentals recentment divulgats en arxius estatals.

L’alcalde de la Pobla del Duc, Vicent Gomar, agraïa el gran treball de investigació i recuperació de la historia local que esta desenvolupant Antonio com a Cronista Oficial. ”No hem pogut fer millor elecció en el nomenament de Antonio Calzado com a Cronista” declarava el primer edil.

Entre la documentació recopilada pel cronista es troba el Llibre d’Actes del Cercle Catòlic d’Obrers de la Pobla de Rugat i el Llibre Diari de Comptabilitat (1895-1905). Aquests documents són una donació procedent de l’arxiu de la família de Juan Bataller i tracten d’una de les primeres associacions cooperativistes de la història de la Pobla del Duc.

Entre els materials recopilats també s’inclou un extens fons documental sobre l’Associació Agrícola de la Pobla de Rugat, que representa una aportació molt important per al coneixement del cooperativisme agrícola de la població.

També destaquen diverses fitxes personals procedents de la “Base de Dades de Morts i Desapareguts de l’Exèrcit de Terra de la Segona República” i documentació sobre el Convent de San Cosme i San Damián, obtinguda durant un projecte d’investigació portat a terme pel mateix Antonio Calzado i José Antonio Fayos Bataller.

“Sense cap dubte, aquesta aportació a l’Arxiu Municipal de la Pobla del Duc tindrà una gran importància, ja que aquests documents són d’una gran utilitat per conéixer la nostra història i la configuració de la nostra identitat com a poble” concloïa el primer edil.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí