El Correllengua celebra hui a Ontinyent els actes centrals de la Vall d’Albaida

CaixaBank - MyBox

0
687
correllengua
Hui dia gran del Correllenua a la Vall

La flama del correllengua arriba hui a Ontinyent després del seu recorregut per tota la comarca visitant escoles, instituts, pobles associacions i d’altres col·laboradors.

A la capital de la Vall d’Albaida els actes començaran hui al col·legi Rafael Juan Vidal amb el contacontes Carles Cano a les 9,30h; al Lluís Vives actuarà la Pallassa Mitja Lluna a les 9,45h; al Bonavista Llorenç el contacontes explicarà històries a les 10,30h; a l’IES Pou Clar es farà també a les 10,30h un acte d’homenatge; el Jaume I rebrà la flama a les 11,15h; l’Estació la rebrà a les 12,15h i esta anirà acompanyada amb un concert d’Arthur Caravan per commemorar el 9 d’Octubre; finalment la flma visitarà els col·legis Martínez Valls amb la visita de Llorenç el contacontes i arribarà al Vicent Gironés a les 16h.

Els actes continuaran de vesprada a les 17h amb una cercavila que començarà a l’encreuament dels carrers José Iranzo i Avinguda Albaida, finalitzant al Parc Mestre Ferrero. Allí s’oferirà una actuació del grup musical Riu Túria Riu per als menuts a les 18h, i el concert d’Atzukak a partir de les 20h.

L’acte central del Correllengua clebrarà també el desé aniversari del Casal Jaume I de la Vall d’Albaida que este any ho commemorarà amb un seguit d’activitats.

Des del 1995, amb motiu del 9 d’octubre, Acció Cultural del País Valencià convoca i organitza el Correllengua, “considerada la iniciativa no institucional més multitudinària en favor de la llengua catalana” s’afirma des de l’organització; la Vall d’Albaida acull estos actes per cinqué any consecutiu.

El Correllengua és una proposta “per la defensa i promoció de la llengua catalana, transversal, oberta, participativa i popular, que té com a objectius fomentar l’ús social de la llengua en tots els àmbits” explica ACPV. “També és una eina per donar a conéixer la nostra llengua i cultural a les persones que, nouvinudes o no, encara no la coneixen, i una manera festiva i oberta de celebrar la catalanitat, al carrer, de manera desacomplexada” resumeix la reivindicació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here