El ‘Corredor Mediterrani’ cicloturista partirà en la província des de Sagunt unint 35 municipis fins a Vilallonga

0
1865
Ciclistes en una etapa de l'Eurovelo

De Sagunt a Vilallonga és la ruta proposada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de l’itinerari cicloturístic europeu Eurovelo al seu pas per la província de València

L’anomenat Corredor Mediterrani de la bicicleta, que va presentar el mes de desembre la consellera d’Obres Públiques, María José Salvador, transcorrerà per 35 municipis de la província de València en un total de 130 quilòmetres travessant la xarxa viària, camins, vies pecuàries i infraestructures ciclistes consolidades.

Segons ha explicat el director general de Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, l’àrea d’influència de l’itinerari de Eurovelo a la província de València ofereix més de 23.000 places hoteleres i porta a llocs tan emblemàtics com el Castell de Sagunt, les marjals dels Moros i de la Safor, el monestir del Puig, els centres històrics de ciutats com València i Gandia, l’Estany de Cullera, el Parc Natural de l’Albufera, el Circ de la Safor o el paisatge protegit del Serpis.

A la província de València, Eurovelo comença a Benevites, localitat que forma part de l’etapa tres de les deu en què es divideix el traçat en la Comunitat. Aquesta etapa, que té el seu punt de partida a Castelló, abasta a més els municipis valencians de Quartell, Benifairó de les Valls, Faura i Sagunt, on comença l’etapa quatre que transcorre per Puçol, el Puig, la Pobla de Farnals, Massamagrell, Museros, Albalat dels Sorell,Foios, Meliana, Almàssera, Alboraia i València.

L’etapa cinc uneix València amb Gandia per Sedaví, Alfafar, Massanassa, Catarroja, Albal, Beniàrell, Silla, Sollana, Sueca, Cullera, Tavernes de la Valldigna, Xeraco i Xeresa. L’última etapa de la província de València parteix des de Gandia fins a Muro d’Alcoi, ja a Alacant, passant per Almoines, Beniarjó, Beniflà, Potries i Vilallonga.

El projecte Eurovelo, al qual la Generalitat es va adherir a l’abril de 2017, travessarà i connectarà tota Europa potenciant la mobilitat sostenible. L’itinerari al seu pas per la Comunitat Valenciana és la ruta EV8 – Ruta del Mediterrani amb prop de 6.000 km de longitud, i que uneix Cadis i Atenes, continuant per Xipre, travessant 11 països de la conca mediterrània i les seues diverses regions.

En total, en la Comunitat Valenciana, Eurovelo recorrerà més de 500 quilòmetres i travessarà 78 municipis alguns declarats Conjunt Històric Artístic, quatre parcs naturals i donarà servei a 2,4 milions d’habitants sense comptar turistes i visitants.

Itinerari Europeu

Eurovelo és un projecte gestionat per la Federació Europea de Ciclistes que té com a objectiu conformar una única xarxa ciclista transnacional d’àmbit europeu. Actualment, ja compta amb més de 45.000 quilòmetres operatius en tota Europa i una vegada completat íntegrament superarà els 70.000 km de recorregut.

La Generalitat preveu que la primera fase d’aquest projecte estiga operativa en 2020 amb una inversió estimada de 4,7 milions d’euros de la Generalitat amb la col·laboració dels ajuntaments. En una segona fase, fins a 2030, es realitzarien obres de més importància per a millorar la qualitat de l’itinerari amb una inversió estimada de 6,2 milions d’euros. En total es calcula que fins a 2030 s’invertiran 10,9 milions d’euros per a l’itinerari Eurovelo en la Comunitat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí