El corredor Cantàbria-Sagunt rep el suport de milers d’entitats i partits valencians i aragonesos

0
827
Imatge de la manifestació que va eixir davant l'Estació del Nord de València

La manifestació, convocada per la Confederació d’Associacions Veïnals i de Consumidors de la Comunitat Valenciana, va comptar amb la presència d’alcaldes com els de Sagunt, València i Terol

Entitats, associacions i partits polítics de la Comunitat Valenciana i Aragó s’han manifestat aquest diumenge pels carrers del centre de València en una marxa per a reivindicar inversions per al Corredor ferroviari Cantàbric-Mediterrani que uneix les dues autonomies, i que les condicions actuals de les quals fan que un trajecte entre València i Saragossa tinga una durada de més de cinc hores.

La manifestació, convocada per la Confederació d’Associacions Veïnals i de Consumidors de la Comunitat Valenciana (CAVE-COVA), va començar l’Estació del Nord entorn de les 11.00 hores. Després d’un recorregut pel carrer Colón, la marxa ha acabat en l’Avinguda Navarro Reverter, on els organitzadors han procedit a la lectura del manifest.

Després d’una pancarta en la qual es podia llegir ‘Per la cohesió social: corredor Cantàbric-Mediterrani’ que ha encapçalat la manifestació, han desfilat l’alcalde de València, Joan Ribó; l’alcaldessa de Terol, Emma Buj i el president de CAVE-COVA, Juan Antonio Caballero, entre altres càrrecs polítics. “Us recordarem el dia 7 d’octubre com un dia on tots estàvem a València darrere de la mateixa pancarta”, ha expressat Caballero.

Durant la lectura del manifest, Caballero ha explicat la voluntat de “recuperar el traçat complet del corredor Cantàbric-Mediterrani amb les característiques que es van presentar en 2009 a Saragossa”. “Un corredor mixt d’altes prestacions que una l’Atlàntic amb el Mediterrani per Terol i Sagunt”, ha reclamat el president de CAVE-COVA.

En aquesta línia i en un comunicat dirigit al Parlament Europeu i les autoritats europees, Caballero ha reclamat que “es rectifique i s’incorpore el corredor Cantàbric-Mediterrani complet i al seu torn tinga el finançament que requereix el conjunt del projecte”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La 24a Escola d’Estiu Morvedre a la Mar de Sagunt es dedicarà al centenari de la siderúrgia

“Reivindicació fonamental”

Així mateix, des de les alcaldies de Terol i València, tant Joan Ribó com Emma Buj han situat el corredor com una “reivindicació fonamental”. Buj ha expressat que “espera que el Govern de Pedro Sánchez complisca amb els compromisos del govern anterior perquè són imprescindibles”.

Per la seua banda, Ribó ha manifestat que per a la ciutat de València, la connexió entre Sagunt, Teruel i Zaragoza és “fonamental”. Així, ha expressat la “necessitat” que el tren reunisca les “mínimes condicions perquè els passatgers i les mercaderies puguen anar amb normalitat”. “El tren d’avui dia és tercermundista: a voltes amb bicicleta pots fins a córrer més”, ha criticat l’alcalde de València.

En representació de Podemos han assistit entre uns altres la diputada Rosana Pastor, el diputat Antonio Montiel i la diputada en les Corts per Teruel Marta Prada de Conflent. Pastor ha reclamat que “Europa reconega el corredor” i ha explicat que volen “una mobilitat que no deixe de costat a ningú, que connecte els pobles xicotets, i no una mobilitat de les quals passen de llarg per a connectar ciutats i guanyar deu minuts, alguna cosa que deixa despoblats als pobles de l’interior”.

Des del Partit Popular de la Comunitat Valenciana també han donat suport a la reivindicació i han assistit a la marxa diputats, senadors i representants de municipis com Sagunt. La sotssecretària general del PPCV, Elena Bastidas, ha reclamat al Govern de Pedro Sánchez que “mantinga el compromís del Govern de Rajoy d’invertir 335 milions d’euros, independentment de si hi ha o no finançament de la UE”.

La reivindicació també ha rebut el suport de Ciutadans amb l’assistència del secretari d’Organització de Ciutadans Aragó, Ramiro Domínguez, o el portaveu del partit en l’Ajuntament de València, Fernando Giner, entre uns altres. “Estem ací recolzant una reivindicació històrica i per a pegar-li una xicoteta estirada d’orelles a PP i PSOE, que porten 40 anys en la política i mai han fet gens”, ha remarcat Domínguez.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  ADN Morvedre es disoldrà, deixant pas a la candidatura de Podemos en les eleccions de Sagunt

Així, des de Compromís han assistit el portaveu del partit en el Congrés, Joan Baldoví i el president dels Corts, Enric Morera, entre altres càrrecs del partit. “Des de Compromís estem per a reivindicar que una altra Espanya pot existir, una que no comence i acabe en el quilòmetre 0 de la Porta del Sol, sinó que comence a connectar capitals d’aquest Estat com València i Zaragoza”, ha explicat Baldoví.

També representants del PSPV-PSOE i el PSOE d’Aragó han participat en la marxa, amb les secretàries generals de la província de València i de Terol, Mercedes Caballero i Mayte Pérez i el síndic socialista en els Corts, Manolo Mata.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here