El Consorci de Residus posa en marxa l’ecoparc d’Albaida


0
817
L'ecoparc d'Albaida obrirà les portes el dia 29 de juny

És l’Ecoparc fix número 19 que passa a gestionar el COR del total de 26 que està previst que dispose la seua xarxa

Dilluns que ve 29 de juny, el Consorci de Residus (COR), juntament amb el Ajuntament d’Albaida i amb la col·laboració de l’empresa concessionària VYTRUSA, inaugurarà la primera instal·lació de recollida de residus domiciliaris especials que s’obri al nostre país després de l’època de pandèmia.

L’Ecoparc d’Albaida, situat al carrer 8 de març, en un polígon molt pròxim a la població, comptarà amb 12 grans contenidors per a recollir residus voluminosos, una zona especial a cobert per a residus perillosos i contaminants, i una sala de control amb control d’accés informatitzat i personalitzat, que permetrà als usuaris chequear les seues visites a l’Ecoparc per a obtindre descomptes en la taxa de tractament de residus pel seu bon comportament ambiental, gràcies al seu projecte pioner ‘El meu Compte Ambiental’.

L’any 2020, el COR destinarà fins a 300.000 euros per a bonificacions en la taxa de tractament als usuaris de la seua xarxa d’ecoparcs i ecomóviles. Aquest sistema de bonificacions permet premiar el bon comportament ambiental d’aquelles famílies i xicotets comerços que faciliten la gestió de residus portant-los a la xarxa d’ecoparcs i ecomóviles.

El President del COR i Alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha manifestat que “per a nosaltres aquesta obertura suposa una gran fita en la gestió, perquè no sols hem demostrat que som un servei essencial per a tots els ciutadans, sinó que a més, el prestem molt prop d’ells, quasi a la porta de les seues llars”.

Per la seua banda l’Alcalde d’Albaida, Josep Antoni Albert, ha posat en valor l’obertura d’aquesta instal·lació, “una reivindicació quasi històrica de la nostra població”. “Vivim en un entorn natural privilegiat, el nostre poble és un lloc meravellós per a viure i atraure visitants amants de la cultura i la naturalesa, i instal·lacions d’aquest tipus, ens ajuden a conservar el nostre municipi més net, i el nostre medi natural en òptimes condicions”. Per això ha volgut “agrair, la labor sense descans del COR que ha fet possible aquesta moderna i especial instal·lació en el nostre municipi”.

La inversió total a Albaida ha sigut de 826.952 €, dels quals 49.018,43 € han sigut aportats pel Programa Operatiu FEDER de la Comunitat Valenciana 2014-2020 per a cofinançar la informatització d’aquest.

Les següents actuacions en Ecoparcs fixos que es preveu iniciar enguany seran l’execució d’un nou Ecoparc a La Font de la Figuera i a Moixent, la cessió i remodelació de l’Ecoparc de Benigànim, la redacció del projecte del nou Ecoparc a Enguera, l’inici de les obres del nou Ecoparc de L’Olleria i la finalització de la Base Logística d’Ecoparcs a Xàtiva.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here