El Consorci de Residus consciencia sobre el reciclatge en falles a la Costera i la Safor


0
1081
Comissions falleres

La institució ha repartit contenidors de selectiva entre les localitats falleres i ha distribuït un cartell per a la seua difusió

El Consorci de Residus (COR) ha posat en marxa una campanya de comunicació per conscienciar sobre la disminució de tones de fem durant la setmana fallera. Des del COR s’han repartit contenidors de selectiva tant de cartró i paper com d’envasos i plàstic, per tal de potenciar el reciclatge en les localitats on es celebren les Falles.

A més a més, el COR també ha enviat als diferents ajuntaments i Juntes Locals un cartell, per a la seua difusió a través de xarxes, socials, en el que anima a posar en pràctica la Regla de les 3R (Reduir, Reutilitzar, i Reciclar).

Pel que fa a la comarca de la Costera, durant la setmana fallera es produeix una crescuda considerable de tones de fem produïdes, com mostren les dades. A Xàtiva, on conviuen dinou comissions, el passat mes de març es van recollir 983 tones de fem, mentre que al mes de febrer es van arrepegar 879 tones. També es va produir un augment a la Llosa de Ranes (102 front a 96), amb quatre falles, o a Genovés, on passaren de 79 tones en febrer a les 96 del mes de març.

A la Safor, a Gandia, amb vint-i-tres comissions falleres, el passat mes de març es van arreplegar 2.574 tones de residus front a les 2.155 que es van recollir durant el mes de febrer. A Oliva, amb set falles, també es va produir un augment considerable: de 768 tones a febrer es passà a 900 tones recollides al mes de març.

“Les Falles són una de les festes més importants de les nostres comarques. Reuneixen a molta gent i, per tant, provoquen també un augment en la generació de residus. Per això és tan important conscienciar sobre el reciclatge durant aquests dies”, ha explicat el president del COR, Roger Cerdà.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here