El Consorci de la Ribera inicia un tractament aeri contra la mosca negra al Xúquer per la seua proliferació

0
539
Exemplar de mosca negra

El tractament s’executarà en diferents llocs del llit, des d’aquells pròxims a la presa de Tous fins a la desembocadura de Cullera

El Consorci de la Ribera ha anunciat que inicia un tractament aeri contra la mosca negra al Xúquer donat l’increment de la quantitat de larves al riu a conseqüència de les temperatures extraordinàries per al mes de juliol. L’ens ha disposat complementar els tractaments terrestres que es feien fins hui, amb tractaments aeris mitjançant helicòpter, per a tractar aquells aquells llocs on l’orografia, l’increment de cabal o la vegetació, impedeix accedir correctament de forma terrestre.

El tractament s’executarà en diferents llocs del llit, des d’aquells pròxims a la presa de Tous fins a la desembocadura de Cullera. El producte utilitzat, segons s’explica des de del Consorci, és d’origen biològic completament selectiu i només afecta a les larves de mosquits i mosca negra espècies a combatre sent respectuós amb la resta de fauna no objecte de control, estan previst que s’empren 5.000 litres de producte.

Aquest vol compta amb l’autorització de la Conselleria de Salut pública i Salut universal. S’executarà dins d’un contracte que consorcia a 46 municipis de la ribera que han aconseguit coordinar els seus esforços a través de la mancomunitat tenint en compte que els adults de mosca negra són grans voladors que poden recórrer més de 20km en un vol i les actuacions contra la plaga han de fer-se d’una manera global i coordinada.
Independentment de l’actuació de reforç mitjançant l’ús de l’helicòpter es continuarà treballant per mètodes terrestres de forma continuada.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here