El conseller d’Infraestructures visita les obres de rehabilitació del barri medieval de Bocairent

2
705

Bocairent
Elconseller Flores (centre) durant la seua visita

El barri medieval de Bocairent està sent objecte d’una rehabilitació dels seus carrers per adequarles condicions urbanes i compaginar-les amb el respecte amb l’entorn històric-artístic del centre de la localitat. La intervenció, finançada per la Consellria d’Infraestructures i Transport busca “tindre un efecte clar sobre la qualitat de vida dels veïns” segons ha comentat el conseller Mario Flores, i ha destacat que “a més a més dels aspectes estètics, es renoven totes les instal·lacions i serveis”.

El projecte del centre medieval contempla la restauració del paisatge tradicional de les zones i carrers de Muret-Aljub, Cantereria i Mare de Déu d’Agost, així com un nou aparcament de 32 places a Mossen Hilari. Les obres, segons s’indica des de conselleria “regeneraran el barri i guanyaran espais públics de qualitat”.

Flores ha visitat un del espais més rellevants és la plaça de Cantereria, on s’ubica la Font de Gràcia, de l’any 1774. Altres zones afectades són el carrer Les Voltes on sòbri un nou accés cap al jardí que ocupava l’antiga fàbrica de tints. D’una altra banda al carrer de la Premsa dels Beldas es trauran a la llum restes del que va ser el traçat medieval de Bocairent, connectant-lo a l’actual itinerari alternatiu que inclou les ruïnes visitables consolidades.

En el seu recorregut Mario Flores ha destacat la intervenció al carrer de la Basseta de l’Aljub i la plaça que té el mateix nom, que tornen a recuperar tot el seu aspecte original amb l’eliminació dels elements que han anat espatllant la bòveda de l’Aljub.

“La recuperació del barri medieval de Bocairent està posant en valor l’interés tur´stic d’este municipi, la qual cosa es tradueix ja en un major nombre de visitants”, ha manifestat el conseller d’Infraestructures.

El projecte de rehabilitació, dirigit per l’arquitecte Miguel del Rey, té un pressupost de 2.748.000 euros i es preveu la seua finalització cap a finals d’este any o inicis del 2010. Des de l’Ajuntament de Bocairent s’ha demanat que en un pròxima intervenció es faça una intervenció al barri de Sant Joan, també d’origen medieval.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here