El conseller d’Habitatge es compromet a impulsar la regeneració del grup de vivenda pública Baladre II de Sagunt

0
748
Rubén Martínez Dalmau ha visitat el barri de Baladre de Sagunt

Ajuntament de Sagunt i Conselleria també han anunciat el compromís d’augmentar el parc de vivenda pública municipal

El vice-president segon de la Generalitat Valenciana i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha anunciat a Sagunt que la Generalitat impulsarà la regeneració del grup d’habitatge públic Baladre II. La Vicepresidència Segona, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), té previst en 2020 l’aprovació d’un projecte per a desenvolupar un Pla d’Intervenció Integral (PIIN) en Baladre II. «L’objectiu és que aqueixa actuació siga una realitat de 2021», ha explicat Martínez Dalmau.

Pel que respecta a Baladre I, s’ha acordat constituir una taula de treball formada per tècnics de la Conselleria, municipals i directors generals que estudie les millors opcions que permeten una intervenció integral en el barri.

En una reunió de treball mantinguda aquest dimecres a Sagunt també han confirmat que les obres de la Conselleria al barri Racó de l’Horta estaran acabades en el primer semestre de 2020. En esta reunió, en la que també han participat l’alcalde Darío Moreno, els regidors Guillermo Sampedro, Pepe Gil i Javier Timón, també s’han tractat altres assumptes com la vivenda pública municipal, la Gerència i altres relacionats amb la mobilitat sostenible.

Darío Moreno ha destacat la predisposició del vice-president a qui ha plantejat els problemes de Sagunt que són de la seua competència: «La reunió ha sigut molt positiva i s’emmarca dins de la nova mentalitat en què tant els assumptes de transició ecològica com de vivenda han de formar part de l’eix principal de les polítiques que portem avant per part dels ajuntaments i del Consell». L’alcalde ha afegit que des de l’Ajuntament han plantejat la situació esperant les solucions de la Conselleria.

Per la seua banda, Rubén Martínez Dalmau, ha informat de les possibilitats de col·laboració institucional pel que fa a vivenda a Baladre i Racó de l’Horta: «Ens hem compromés a apostar per Sagunt. Això implica que en els pròxims anys buscarem finançament per poder rehabilitar una part important del nostre parc públic a Sagunt, particularment a Baladre, que serà una de les prioritats de la Conselleria».

Pel que fa al parc de vivenda pública municipal, l’alcalde ha informat el conseller del compromís municipal per ampliar-lo, mentre que el conseller ha manifestat que estan apostant per enfortir les competències municipals i la col·laboració amb Sagunt per augmentar la vivenda pública municipal: «Per este motiu, posarem a disposició dels ajuntaments, a partir de 2020, alguns elements importants perquè l’ajuntament puga intervindre quan una vivenda de protecció oficial es pose a la venda i puga comprar-la i ampliar el parc públic municipal». Dalmau ha afegit, que d’esta manera al augmentar la vivenda pública baixarien els preus del mercat de les vivendes de lloguer.

Durant la reunió ha quedat de manifest el compromís del Consell amb Sagunt. Segons ha explicat el vicepresident, «això significa que en els pròxims anys buscarem finançament per a rehabilitar una part important del nostre parc públic en aquest municipi, particularment en Baladre, que serà una de les prioritats de la Vicepresidència Segona».

De la mateixa manera, en la reunió, a la qual també han assistit la directora general d’Emergència Habitacional, Lorenz Sanz, i el director general d’EVha, Alberto Aznar, s’ha parlat sobre les obres que la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica està executant en el grup Racó de l’Horta, conegut com Sota Vies. Uns treballs que s’emmarquen en l’Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) i que compten amb una inversió de 707.000 euros.

S’espera que les obres del ARRU finalitzen en el primer semestre de 2020. Els treballs se centren principalment en l’adequació de vestíbuls i elements comuns, millora de l’accessibilitat i enllumenat, reestructuració d’espais públics, reparació de les xarxes de sanejament i adequació a normativa de subministraments elèctrics i d’aigua.

Martínez Dalmau ha ressaltat la inversió que la Generalitat ha realitzat a Sagunt per a impulsar l’habitatge públic, que ascendeix a 1,3 milions d’euros en els últims quatre anys. Durant aqueix temps, s’han reparat 18 habitatges en el municipi, fonamentalment en el barri de Baladre.

En l’actualitat, de manera simultània amb les obres del ARRU, s’estan reparant 20 habitatges i pròximament es començarà a reparar altres 13. A més, durant l’any vinent es té prevista la reparació d’altres 35 immobles públics a Sagunt.

D’altra banda, en la seua intervenció, el vicepresident també ha fet una clara aposta per «enfortir les competències municipals en habitatge». Sagunt és la ciutat de la Comunitat amb més habitatge públic de la Generalitat, no obstant això disposa de molt poc habitatge municipal. Per a revertir aquesta situació, ha anunciat que a partir del pròxim any «posarem a la disposició dels ajuntaments mecanismes per a augmentar el seu parc públic», com per exemple l’opció del tanteig i retracte, que en l’actualitat està limitada a la Generalitat.

A més, ha conclòs, «aqueixa ampliació del parc públic també intervindrà en el mercat del lloguer, un dels problemes de Sagunt i de molts altres municipis de la Comunitat».

Posteriorment, els participants en la reunió han visitat el barri de Baladre acompanyats pel president de l’Associació de Veïns, Paco García, i membres del col·lectiu de Dones de Baladre. A la seua arribada a l’Ajuntament, Rubén Martínez Dalmau ha signat en el llibre d’honor de la ciutat acompanyat d’altres regidors i regidores de l’Equip de Govern.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here