El conseller d’Economia demanarà una reunió amb la direcció de Pilkington per abordar l’ERO presentat

0
1068
Imatge de la reunió a la Conselleria d'Economia.

El conseller Rafa Climent s’ha reunit amb els treballadors els quals li han traslladat la seua preocupació pel resultat de les inversions públiques a la factoria

Els treballadors de la planta Pilkington de Sagunt s’han reunit aquest dimecres amb el Conseller d’Economia, Rafa Climent, per exposar la seua preocupació sobre el futur de la factoria, especialment per la inversió de diners públics que ha suposat, després de l’anunci d’un ERO a una de les seues línies.

Així en la reunió, en la que han estat presents l’alcalde de Sagunt Dario Moreno i els tinents d’alcalde Quico Fernàndez i Guillermo Sampedro, els representants dels treballadors han recordat que «l’empresa es va construir emparada en la reconversió industrial, amb ajudes públiques i amb diners de les indemnitzacions de molts treballadors i treballadores».

A més han volgut destacar «la capacitat que la plantilla hem tingut en els últims anys per adaptr-nos a la demanda i a les distintes situacions provocades per les crisis globals, des de la crisi de 2009 fins la de semiconductors de l’actualitat».

I més concretament han recordat els sacrificis salarials signats a través d’acords que han fet per tal d’ajudar a la viabilitat de futur de l’empresa: «una part del salari de la plantilla va ser dirigida a la implantació de millores tecnològiques», i un acord més recent en el que van acceptar «una gran minva de les nostres pagues extraordinàries i la congelació salarial a canvi d’inversions en tecnologia i d’estabilitat laboral».

Amb tot des del Comité d’Empresa continuen denunciant la falta de transparència per part de la direcció, i demanen al conseller Climent «que s’estrablisquen els mecanismes que siguen possibles perquè les ajudes públiques no acaben revertint en plantes d’altres països i per frenar la deslocalització de produccions nacionals». Per finalitzar des dels sindicats s’assenyala que el conseller proposará realitzar una reunió amb la direcció de l’empresa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí