El conseller Climent aborda l’economia comarcal amb l’alcalde d’Ontinyent i els empresaris

0
757
Rafa Climent, acompanyat per Jorge Rodríguez, va visitar Teixits Mora
Rafa Climent, acompanyat per Jorge Rodríguez, va visitar Teixits Mora

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha visitat Ontinyent on s’ha entrevistat amb l’alcalde, Jorge Rodríguez, i ha contactat amb empreses i associacions de la ciutat per escoltar les necessitats de la patronal. Climent ha mantingut diverses trobades amb associacions, emprenedors i empreses, així com amb l’empresarial Coeval amb la finalitat de conèixer la realitat d’Ontinyent i de la Vall d’Albaida.

Climent ha assenyalat als empresaris que la seua conselleria implementará un Pla de Reindustrialització en les comarques de l’Alcoià, el Comtat i la Vall d’Albaida de 5 milions d’euros. Este pla, segons el representant econòmic, pretén «millorar la nostra productivitat i i exportar-la i poder competir en aquest món global».

En una primera reunió de treball Rafa Climent s’ha entrevistat amb membres de l’Associació d’Emprenedors Rurals i s’ha compromés a coordinar-se en ells en matèria d’empreniment amb la creació d’un catàleg d’entitats i serveis dirigits per als emprenedors «perquè sàpien i coneguen els serveis al que poden optar». A continuació, el conseller s’ha traslladat fins la seu de l’empresa Ontinet S.L., una empresa tecnològica dedicada a la distribució majorista de productes informàtics. Posteriorment ha recorregut les instal.lacions de Tèxtils Mora, una marca pròpia present en més de 60 països.

Ja per la vesprada ha mantingut un encontre col·loqui amb les empreses associades en Coeval on li han traslladat les necessitats de diferents sectors productius industrials i comercials per poder treballar conjuntament.

Coeval es va entrevistar amb el conseller d'Economia
Coeval es va entrevistar amb el conseller d’Economia

Entrevista amb l’alcalde

Rafa Climent també es va entrevistar amb l’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, que, com integrant de l’Aliança de Ciutats que impulsa el PSPV, ha proposat al conseller que es convoque quan abans el Consorci de les Comarques Centrals. D’esta forma Rodríguez ha convidat a Climent a encetar un treball conjunt que servisca per reactivar el Consorci “i afrontar junts reptes que estan pendents des de fa més de 20 anys”, assenyalaven.

L’alcalde va explicar a Climent la intenció de l’Aliança de les Ciutats de crear un Consell Econòmic Supracomarcal en un acte el proper 20 de novembre, al qual està convidat el President de la Generalitat, Ximo Puig.

Rodríguez també va traslladar a Climent que creu “compatible” una Aliança de Ciutats amb el Consorci de Comarques Centrals, i que esta Aliança pot ser “l’instrument” que utilitze el Consorci per “agilitzar gestions i programes”.

Compromís

En la mateixa visita Climent va visitar la seu de Compromís on el portaveu municipal, Joan Gilabert, va reclamar una «optimització i coordinació d’esforços amb els recursos de promoció econòmica que depenen de les diferents institucions»; d’una altra banda reivindicaba millores en les infraestructures industrials d’Ontinyent, així com una major seguretat; finalment proposava potenciar les polítiques de suport als emprenedors.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí