El conseller Arcadi España clausura les VI Trobades Empresarials de COEVAL a Ontinyent

0
4651
Foto de família dels participants en la jornada.

Els empresaris de la Vall d’Albaida exposen al Conseller de Política Territorial les seues reivindicacions en matèria d’infraestructures

El Conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha participat en la Clausura de la 6a Edició de les Trobades Empresarials de la patronal de la Vall d’Albaida COEVAL.

En aquesta cloenda el conseller ha estat acompanyat pel Subdirector de la Conselleria, Josep Llin. Igualment han assistit a la Clausura el Director General de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, els Presidents de l’Associació de Promotors i Constructors de la Vall d’Albaida (APCVALLL), Elu Mosso, Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), José Serna, ATEVAL Vall d’Albaida, Rafael Lurbe i de la Federació d’Associacions Empresarials de la Safor (FAES), Juan Pablo Tur, així com representants de la Associació d´Arquitectes d’Ontinyent (ARQO).

El Conseller Arcadi España, va exposar en la seua intervenció que la seua Conselleria està treballant activament i avançant en la tramitació del projecte de millores en la CV-60, en el tram l’Olleria-Terrateig, per a completar l’autovia l’Olleria-Oliva i la seua connexió amb l’AP-7, projecte demandat per COEVAL, FAES , ATEVAL i la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV). La inversió prevista per a aquesta infraestructura és de més de 60 milions d’euros. El conseller ha expressat que el més important és que està ja en un moment administratiu que només condueix a la seua realització, si bé els terminis i procediments legals han de complir-se i poden fer que l’inici de les obres es retarde més del desitjat.

Després de la intervenció d’Arcadi España es va obrir un col·loqui amb els assistents en la qual es van tractar importants temes com la necessària millora de la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi, demandada des de COEVAL i ATEVAL, que arrossega una situació lamentable des de fa molt temps i que és necessària per a vertebrar la Comunitat Valenciana des de València a Alacant.

Altres peticions que li van ser sol·licitades des de COEVAL van ser la necessitat d’adequar la Ronda Sud d’Ontinyent per a poder atendre el trànsit que generarà la posada en marxa del nou Hospital que donarà servei a la comarca de la Vall d’Albaida; la necessitat d’agilitació dels procediments administratius i que el Conseller afirme comparteix i pateix, informant que per part de la seua Conselleria s’estan estudiant fórmules de col·laboració públic-privades per a agilitar les tramitacions. Finalment han de destacar-se les aportacions que es van fer des de APCVALL i ARQO perquè des de les Administracions es treballe en la direcció d’avançar en què la normativa urbanística no siga una mera declaració d’intencions i es traduïsca en accions reals.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí