El Consell triplica les ajudes a la planta d’Almussafes en 3 anys mentre Ford amenaça retallar les factories d’Europa

0
551
Imatge d'una reunió de Ximo Puig i el conseller d'Hisenda amb representants de Ford

Les ajudes de la Generalitat Valenciana per a la planta d’Almussafes passen dels 9 milions de 2016 als 23,3 previstos per a 2019

La Generalitat Valenciana destinarà durant l’exercici 2019 un total de 23,3 milions d’euros a la factoria Ford d’Almussafes, la qual cosa eleva a 54,3 milions l’import total de les ajudes que ha consignat durant aquesta legislatura per a aquesta empresa automobilística.

Aquest anunci es realitza en un moment en el qual la multinacional de l’oval ha anunciat decisions “difícils i dures” que s’interpreten com a tancaments i retallades de factories a Europa, així com també un ERTE en la factoria de la comarca de la Ribera Baixa.

El conseller d’Economia, Rafael Climent, ha explicat en la comissió d’Economia dels Corts Valencianes que en els pressupostos del seu departament per a 2019 es mantenen les línies de suport a Ford Espanya destinades a projectes de desenvolupament experimental i innovació en el sector de la innovació que tinguen beneficis sobre empreses i pimes.

A més, ha anunciat que s’afig una nova línia per a Ford per import de 9,3 milions d’euros per a la transformació modernizadora de l’estructura productiva, amb la finalitat de donar suport a la fabricació de vehicles elèctrics.

El conseller d’Economia ha explicat a més que en els pressupostos es manté la línia per a inversions en la Terminal Logística d’Almussafes, que arriba als 5 milions d’euros.

En 2016, el Govern valencià va destinar a Ford un total de 9 milions d’euros; en 2017 l’import va ser similar; en 2018 va ascendir a 13 milions d’euros, i per a l’exercici 2019 les ajudes ascendeixen a un total de 23,3 milions d’euros.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here