El Consell trasllada al Govern la petició d’ajuda dels agricultors de la Ribera afectats per la pedregada de l’1 de juliol

0
1290
Imatge d'alguns dels cultius afectats

Hi ha al voltant de 15.000 hectàrees de cultiu afectades amb uns danys directes i indirectes que sumen 80 milions d’euros

La conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha traslladat al Govern central la petició d’ajuda efectuada pels productors de la Ribera afectats per la pedregada de l’1 de juliol.

En una carta als ministeris d’Agricultura, d’Hisenda i de Treball, la conselleria assenyala que hi ha al voltant de 15.000 hectàrees de cultiu afectades amb uns danys directes i indirectes que sumen 80 milions d’euros en els municipis de Tous, Massalavés, Alberic, Benimuslem, l’Alcúdia, Carlet, Benimodo, Guadassuar, Alzira, Algemesí, Benicull, Albalat de la Ribera, Polinyà de Xúquer, Riola i Sueca.

Així ho han expressat els agricultors, les cooperatives, les empreses agroalimentàries i els ajuntaments de la Ribera Alta i la Ribera Baixa a la conselleria en els contactes mantinguts per a conéixer l’estat de les collites després d’este episodi de pluja intensa i pedra.

En la missiva s’indica que els danys s’han registrat majoritàriament en cítrics i caqui, i en menor grau en fruita d’estiu, magraner i arròs. No obstant això, el grau d’afecció varia en funció de la parcel·la, oscil·lant entre el 20% i el 100%.

Les peticions al Govern central s’orienten cap a la declaració de zona afectada per emergència civil als municipis afectats per la tempestat i la pedra, establiment d’ajudes, bonificació de préstecs i concessió d’avantatges fiscals.

Per la seua banda, la conselleria destina 24,5 milions per al finançament de les pòlisses de l’assegurança agrària que subscriuen els agricultors de la Comunitat Valenciana.

A més, durant el mes de setembre, el Consell tramitarà dos convocatòries de plans especials d’ocupació dirigits a la zona amb danys en els cultius de la comarca.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Diputació i l’Epsar realitzen millores urgents en depuradores de la Ribera i la Vall d’Albaida

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here