El Consell invertirà 1.681.679€ en la reparació de les instal·lacions portuàries d’Altea

0
1172
Altea
Port d'Altea.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, es va reunir per videoconferència amb Arcadi España, conseller d’Obres públiques; Mª Luisa Martínez Mora, directora general de Ports; i els Alcaldes dels Municipis de Peníscola, Borriana, Cullera, Xàbia, Dénia i Calp per parlar de la situació, inversió i termini d’execució de les actuacions que es duran a terme en les instal·lacions portuàries d’estos municipis.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat té previst invertir prop de 7,4 milions d’euros en obres d’emergència per a reparar els danys causats pels últims temporals en diversos ports de la Comunitat Valenciana, dels quals 1.681.679 euros aniran destinats a la rehabilitació de les Instal·lacions portuàries alteanes.

Segons Arcadi España, “des de l’Administració valenciana considerem els ports prioritaris, no sols perquè són una peça clau del desenvolupament econòmic i de l’ocupació, sinó també pel seu component cultural i turístic, així com per la influència i arrelament que tenen en les localitats on se situen”.

Des de la Conselleria d’Obres públiques, s’estan escometent tota una sèrie d’obres d’emergència necessàries per a reparar els danys causats pels últims temporals que han afectat els ports autonòmics perquè recuperen la total normalitat, però alhora, es continua amb l’impuls a l’accessibilitat i millora dels ports de la Generalitat, segons indiquen fonts municipals.

L’alcalde d’Altea valora molt positivament la reunió mantinguda, i assenyala que “estem treballant de la mà de la Conselleria per aconseguir la modernització del nostre port i que es reforce el seu paper com a motor econòmic, turístic i social”, i ha valorat la importància de la col·laboració entre totes les administracions per a la consecució d’estos objectius en benefici de tota la ciutadania.

En el port d’Altea a la deterioració de caràcter ordinari que sofreix el dic de llevant s’ha sumat el causat per la intensitat dels temporals. D’esta manera, el pressupost previst per a la reparació ascendeix a 1.681.679 euros i se centraran en dues zones diferenciades, el morro i el tronc. El morro, que no és accessible amb grua des del moll, es recarregarà amb blocs per via marítima, segons asseguren des del consistori.

Segons Jaume Llinares, “estes obres són molt necessàries per a la protecció del port, ja que tota la zona s’ha vist molt afectada pels últims temporals esdevinguts. Les obres tenen una duració prevista de 7 mesos i es pretenen iniciar abans de l’estiu, per este motiu he insistit en la coordinació amb els treballs del nou passeig i la nova platja. En pocs dies finalitzarà el procés d’adjudicació de l’obra del Front litoral i amb tota seguretat coincidiran en el temps les 2 obres, és molt important la planificació per no afectar a la temporada d’estiu”.

“La millora de les instal·lacions del Port pesquer i el seu entorn són bàsiques pels plans d’integració urbanística de tota la zona, actualment seguim treballant amb la Conselleria i el Club Nàutic d’Altea per aconseguir la renovació de la seua concessió i transformar el seu front en un gran passeig obert”; ha afegit l’alcalde, qui ha adelantat que “el pròxim dia 18 de març tenim una reunió amb la Directora General de Ports, Mª Luisa Martínez, per conéixer els detalls de l’obra del port i seguir avançant en la planificació de tots estos importants projectes”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here