El Consell i Ateval acorden iniciar la renovació del Pla de Suport al Sector Tèxtil Valencià

0
639
Camps tèxtil
Camps amb els empresaris tèxtils

Esta vesprada s’ha reunit el President de la Generalitat Francisco Camps amb l’Associació d’empreses Tèxtils de València (Ateval) per a impulsar l’acord de renovació del Pla de Suport Financer al Sector Tèxtil de la Comunitat Valenciana per als anys 2009 i 2010 i que comptarà amb una dotació de 200 milions d’euros, segons s’informa des del govern valencià.

El President Camps ha apuntat que el sector tèxtil valencià conté més de 1.800 empreses que generen 35.000 locs de treball directes i 35.000 més indriectes, i que tots suposen un volum de negoci de 2.501 milions d’euros.

Camps ha recordat que el sector “ha estat durant molts ays un dels sectors més representatius de la indústria valenciana i va ser una de les bases de la industrialització de la Comunitat”. Així també ha especificat que el sector representa el 10% de la industria valenciana i el 8% de l’ocupació.

Per una altra banda Francisco Camps assegura que el sector esta duguent a terme “un procés de modernització i progrés tecnològic en col·laboració amb AITEX (Institut Tecnològic del Tèxtil) en resposta als desafiaments competitus, donant un salt qualitatatiu amb una enfocament de qualitat i disseny, innovació i tecnologia, i productes d’alt valor afegit”.

El President Camps ha ressaltat la seua pròpia acció de govern al capdavant de la Generalitat afirmant que des que va percebre que la situació era adversa va actuar “amb celeritat per fer front i que la Comunitat siga la primera en eixir de la crisi i amb tots els sectors industrials el més reforçats possible”.

Camps ha apuntat que la firma de hui “és el compromís del Consell per a que la indústria de la Comunitat siga tenint totes les opcions de futur, ja que este sector és un bé essencial per entendre l’economia de la Comunitat”.

Finalment  el President ha assegurat que “l’esforç del consell ha permés que el sector estiga resistint millor l’actual conjuntura econòmica a la Comunitat Valenciana ja que seguim sent un dels territoris més exportadors d’estos productes”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here