El Consell fia totes les millores de la línia Xàtiva-Alcoi a les millores que puga fer el ministeri de Foment

0
1237
Un comboi del tren Xàtiva-Alcoi.

El Govern valencià no dedica cap partida pressupostària a la millora de la línia de tren en tant que Foment ha iniciat la redacció de l’avantprojecte de modernització

En els dies que el Consell està explicant els pressupostos per a l’any 2019 ha trascendit que no es destinarà cap partida econòmica a la modernització de la línia de tren Xàtiva-Alcoi, línia de titularitat estatal. Segons s’informa des del diari Información la raó d’esta no inversió seria que el Ministeri de Foment està redactant de l’avantprojecte de modernització, actuació aquesta que s’ha compromès a assumir.

La línia de tren Xàtiva-Alcoi té l’espasa de Dàmocles del seu tancament sobre el seu cap des de fa dècades, una línia que no obstant es considera essencial en la vertebració del territori de les comarques centrals i la connexió entre les demarcacions de València i d’Alacant.

Segons l’alcalde d’Alcoi, toni Francés «la Generalitat no pot invertir en una infraestructura que no és seua, atès que aquesta línia ferroviària és propietat del Ministeri de Foment. I ho estem dient ara, quan tant el govern autonòmic com el de l’Estat està en mans del partit socialista».

L’alcalde també feia referència al protocol signat en 2009, en el qual es contemplaven unes inversions que havia d’assumir l’administració autonòmica. Segons les seues paraules, «era una declaració de voluntats que en realitat s’ha convertit en paper mullat, perquè entre altres coses per a desenvolupar-la s’havia d’haver engegat una comissió mixta que mai es va constituir. Per tant, parlem d’un document que manca de validesa».

Des de les files del PP, en canvi, s’han mostrat crítics amb la postura dels socialistes en aquest assumpte. Ho feia constar el portaveu municipal del partit, Rafa Miró, arran de que el ple rebutjara una proposta del seu partit per a incloure el tren Alcoi-Xàtiva en el document Uneix, en el qual s’arrepleguen les infraestructures que ha d’impulsar la Generalitat.

Miró recorda que en 2012 es va crear una plataforma d’alcaldes de suport al tren per a pressionar al Consell, en aquell moment en mans del Pàg. Una plataforma, afig, en la qual també es trobava l’actual conseller d’Economia, Rafael Climent. «Antonio Francés al costat de Rafael Climent demanaven finançament a la Generalitat quan governava el PP, i ara el PSOE i Compromís es neguen», emfatitza el portaveu popular.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí