El Consell destina 700.000 euros a la implantació definitiva del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana a Ontinyent

0
1082
Imatge de la primera fase del projecte del museu a Ontinyent

La partida es destinarà a finançar els projectes i actuacions prèvies necessàries per a la transformació de l’entorn de l’antiga fàbrica de filats i teixits Manuel Revert

El Consell ha aprovat un conveni amb la Fundació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana per a finançar els projectes i actuacions prèvies necessàries per a la transformació de l’entorn de l’antiga fàbrica de filats i teixits Manuel Revert, situada a Ontinyent, en el Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

Per a dur a terme aquest conveni, la Generalitat destinarà 700.000 euros a la Fundació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana per a la implantació definitiva del Museu Tèxtil de la Comunitat Valenciana.

La Generalitat i la Fundació del Museu del Tèxtil de la Comunitat Valenciana estan interessades a col·laborar per a transformar l’entorn de l’antiga fàbrica de filats i teixits Manuel Revert d’Ontinyent, en el Museu Tèxtil de la Comunitat.

Amb aquest objectiu es pretén que siga un projecte obert a tota la ciutadania, que conjugarà la disposició física de l’espai, la possibilitat d’exhibir peces antigues del sector tèxtil, la creació d’un àmbit d’impuls per a la indústria 4.0, el desenvolupament sostenible, l’eficiència energètica i la producció intel·ligent en el ‘clúster’ tèxtil de la Comunitat Valenciana.

A més, la Generalitat, com a patró de la fundació, té la voluntat de contribuir a la implantació definitiva del Museu Tèxtil de la Comunitat, així com a la gestió del futur Museu.

En aquest sentit, aquest conveni inicia el camí on es materialitzaran l’estudi, conservació, restauració, cerca, promoció i difusió del patrimoni valencià relacionat amb l’activitat tèxtil.
Neteja Ressalta les paraules desconegudes

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí