El Consell destina 12.500 euros a la promoció mediática i turística dels Moros i Cristians d’Ontinyent

0
689

S’han rebut també 3.400 euros per al manteniment de la marca Q de Qualitat Turística i per al programa de visites guiades posat en marxa per l’Ajuntament

El Consell de la Generalitat Valenciana ha aprovat destinar 12.500 euros a la promoció mediática i turística dels Moros i Cristians d’Ontinyent. Esta subvenció, publicada esta setmana al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, i signada pel President de Turisme de la Comunitat Valenciana, Francesc Colomer, permetrà a l’Ajuntament sufragar el 50% d’una inversió de fins a 25.000 euros per a difusió mediática relacionada amb les festes, el 50% de les despeses del programa “Q de Qualitat” i el 45% del programa de visites guiades posat en marxa per l’Ajuntament.

La regidora de Turisme, Sayo Gandia, ha mostrat la seua satisfacció “per comptar amb el suport de la Generalitat Valenciana per una banda, per poder difondre i projectar les nostres festes, i per altra, per seguir avançant en programes vinculats a la promoció turística de la ciutat, ja que volem que el turisme siga un motor més que ajude a impulsar l’economia local”, assenyalava.

En concret, la subvenció per a la promoció mediática i turística dels Moros i Cristians s’aprofitarà per a sufragar part dels costos en disseny i realització de cartells i tríptics, elaboració de vídeo promocional de les festes, i insercions publicitàries en mitjans de comunicació. Pel que fa a la Q de Qualitat, es tracta d’un reconeixement que atorga l’ICTE als establiments turístics que han obtingut o renovat dita marca, i que certifica el compliment de la norma UNE 14785:2015. Per mantenir esta distinció és necessari assumir unes despeses que comporten entre altres coses una auditoria.

Pel que fa al programa de rutes turístiques guiades, que en 2018 va comptar amb més de 1000 participants en 24 rutes, enguany compta amb 38 recorreguts, que inclou novetats com la “ruta nocturna de llegendes, mites i miracles”, una “ruta franciscana” o una “ruta medieval”. Les rutes guiades tenen com a objectiu posar en valor i potenciar els recursos turístics d’Ontinyent, així com oferir un valor afegit als i les visitants que els permeta aprendre i descobrir els encants d’Ontinyent.

Per altra banda, i dins de la promoció i difusió de les de les festes cal recordar que A punt transmetrà íntegrament l’Entrada de Moros i Cristians d’Ontinyent. Serà la primera vegada que un canal autonòmic fa esta retransmissió des de 2013 (quan Canal 9 va retransmetre l’Entrada poc abans del seu sobtat tancament), i està previst que la cadena faça un ampli desplegament per a una retransmissió que arribarà a tots els racons de la Comunitat Valenciana en directe.

Pel que fa a la resta de la programació de festes, l’Ajuntament farà un esforç econòmic suplementari per retransmetre els distints actes dels festeigs morocristians a través de les xarxes socials i de la Televisió Comarcal, comptant amb el treball de diverses productores locals per difondre actes com el pregó, l’entrada de bandes, el contrabando, les ambaixades, l’esmorzar de la llàgrima, la baixada del Crist, la Missa Major, la nit d’Alardos, l’Entrada Infantil, el concurs de caps d’Esquadra Infantil o la Diana de Gala.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here