El Consell destina 100.000 euros per a la dinamització cultural del monestir de Santa Maria de la Valldigna

0
619
Simat de la Valldigna
Monestir Santa Maria de la Valldigna.

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Generalitat, a través de la Consellera d’Educació, Cultura i Esport, i la Mancomunitat de la Valldigna, per a la realització i disseny d’una programació cultural en el recinte del reial monestir de Santa Maria de la Valldigna. Per a dur-ho a terme, la Conselleria destinarà 100.000 euros.

A través d’aquest conveni, la Mancomunitat de la Valldigna es compromet a executar el projecte i realitzar les activitats previstes en el conveni com són activitats musicals, concerts, jornades formatives, exposicions, representacions d’arts escèniques, conferències i seminaris, entre altres.

A més, la Mancomunitat de la Valldigna, haurà d’informar de la col·laboració de la Generalitat i complir les obligacions de publicitat que estableix la Llei de transparència, bon govern i participació ciutadana.

Cal destacar que el monestir de Santa Maria de la Valldigna ocupa un lloc preeminent dins del patrimoni històric valencià, per la qual cosa la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport vol convertir-lo en un espai cultural de primer ordre, que puga revitalitzar el teixit sociocultural de la comarca i que es convertisca en un punt de trobada, de reflexió i de formació per a la ciutadania.

Així mateix, per a la Mancomunitat de la Valldigna, «té un paper preponderant en la recuperació i la divulgació del patrimoni arquitectònic, artístic, històric, cultural, mediambiental i etnològic de la Valldigna, en el qual figura el reial monestir de Santa Maria de la Valldigna», asseguren fonts de la Mancomunitat.

Para ver las noticias más destacadas de hoy, pincha aquí

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí