El Consell aprovarà un decret d’inici d’actuacions per a pal·liar els danys de les últimes pluges

  0
  1259
  Mónica Oltra amb l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez

  Oltra ha realitzat aquest anunci durant la seua visita a la localitat d’Alzira, on ha pogut comprovar els efectes de les pluges torrencials que s’han registrat entre els dies 14 i 18 de novembre

  La vicepresidenta, Mónica Oltra, ha informat que el Consell aprovarà, previsiblement la setmana vinent, un decret d’inici d’actuacions per a pal·liar els danys produïts per les pluges torrencials entre els dies 14 i 18 de novembre i que va deixar registres de precipitació acumulats que van superar els 100 litres per metre quadrat en 24 hores en moltes localitats.

  Oltra ha realitzat aquest anunci durant la seua visita a la localitat d’Alzira, on ha pogut comprovar els efectes de les pluges torrencials que s’han registrat entre els dies 14 i 18 de novembre. La vicepresidenta ha recorregut algunes de les zones més afectades del municipi com el CEIP Gloria Forts, o un taller d’electromecànica i s’ha reunit amb algunes entitats com l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer.

  En aquest sentit, ha destacat que el Consell «actua, una vegada més, en un temps rècord» per a atendre els danys que hagen pogut patir els municipis afectats pels episodis de pluja de l’última setmana. L’objectiu és tractar d’aconseguir «al més prompte possible la volta a la normalitat de les zones afectades pel temporal en tota la Comunitat Valenciana», ha apuntat.

  La vicepresidenta ha explicat que, després de l’aprovació del decret, els ajuntaments tindran un termini per a, amb el suport dels serveis tècnics de la Generalitat i, si escau, de les diputacions, per a presentar les estimacions de danys.

  Sobre aquest tema, ha recordat que el Govern valencià també ha actuat amb la mateixa rapidesa en ocasions anteriors, com en el cas de les fortes precipitacions que es van registrar els dies 17, 18 i 19 d’octubre. El dia 26 d’aqueix mateix mes el Consell va aprovar també un decret d’inici d’actuacions per a pal·liar els efectes de les pluges en infraestructures i béns públics afectats, així com les despeses urgents derivades d’aquestes pluges.

  Dades de precipitacions

  D’altra banda, Oltra ha detallat alguns de les dades de precipitacions que les tempestes han deixat al llarg de tota la geografia valenciana, especialment en la costa. Així, a Alzira es va arribar a registrar en la matinada del 15 al 16 de novembre més de 170 litres per metre quadrat, segons Aemet.

  Les majors quantitats de pluja acumulada fins al 19 de novembre fins a les 13.00 hores han sigut 600 litres per metre quadrat a Barx; 403,8 a Ròtova; 356,4 a Algemesí; 346 a Ador; 332 a Alzira; 314,5 a Benifairó de la Valldigna; 298,1 a Polinyà del Xúquer; o 242 a Torís.

  DEJA UNA RESPUESTA

  Por favor ingrese su comentario!
  Por favor ingrese su nombre aquí