El Consell aprova dos nous decrets per 31,5 milions per ajudes a danys del temporal a habitatges i vehicles

0
3587
Imatge de tasques de neteja en cases d'Ontinyent afectades per la DANA.

Actualment hi ha tres ordres en funcionament: ajudes directes per a béns de primera necessitat; als ajuntaments i al lloguer per a les persones que han perdut el seu habitatge

El Consell ha aprovat dos nous decrets per a la concessió d’ajudes directes per a, d’una banda, pal·liar els danys produïts en habitatges dels municipis afectats pel temporal dels dies 11 i 14 de setembre i, per un altre, per la pèrdua de vehicles sinistrats per l’episodi de pluges intenses. L’import global de les ajudes promogudes per aquests dos nous decrets ascendeix a un total de 31,5 milions d’euros.

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha recordat que, en aquests moments, hi ha tres ordres en funcionament: subvencions per a ajudes directes per a béns de primera necessitat; les subvencions als ajuntaments i les ajudes al lloguer per a les persones que han perdut el seu habitatge. Decrets als quals cal sumar els dos nous aprovats pel Consell.

D’aquesta manera, segons ha destacat Espanya, “en total, tots aquests decrets mobilitzen un pressupost de 61,3 milions d’euros per part de la Generalitat”.

Així mateix, el conseller ha posat en relleu el Pla d’Ocupació Extraordinària per a aquests municipis, amb un import de 5,8 milions d’euros, destinat a promoure “contractes amb una duració de, almenys, sis mesos a jornada completa”.

Al marge de l’aplicació d’aquests decrets i del Pla d’Ocupació, Espanya ha destacat altres actuacions d’altres departaments de la Generalitat, que, en els seus àmbits, estan treballant en la zona: hi ha 70 tècnics de Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge que estan analitzant, conjuntament amb els ajuntaments, els edificis danyats per a buscar solucions a mitjà termini; Educació i Sanitat estan duent a terme actuacions per a reparar els col·legis i infraestructures sanitàries; i Agricultura, per part seua, està reparant infraestructures de regadiu.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  PP i Compromís demanen la dimissió del president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida pel conflicte del fem

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here