El Consell anuncia la licitació de l’equipament del centre Roís de Corella i l’avançament del final de les obres

0
5548
Gandia
Projecte centre Roís de Corella.

La Conselleria de Sanitat i Salut Pública licitarà en pocs dies l’equipament de l’espai sanitari Roís de Corella de Gandia. Així ho ha anunciat el conseller, Miguel Mínguez, a la visita a la ciutat.

Mínguez també ha traslladat que, d’acord amb les previsions de l’empresa constructora, la finalització de les obres es podria avançar a l’última setmana de març, dos mesos abans del programat inicialment.

Pel que fa a la propera licitació de l’equipament del complex sanitari, pujarà a un import total d’1.350.000 euros. Aquest muntant inclou tant l’equipament clínic com el mobiliari i les instal·lacions audiovisuals. En concret, per a l’equipament clínic, el cost és de 500.000 euros; per al mobiliari, 800.000 euros; i per a l’equipament audiovisual, 50.000 euros.

Entre l’equipament clínic s’inclou la dotació per fer intervencions de cirurgia menor, així com les instal·lacions per al gimnàs de rehabilitació i el gimnàs de preparació al part, entre d’altres.

Mínguez ha destacat que «aquest nou espai sanitari dotarà de més recursos assistencials a la ciutat de Gandia, amb una dotació extraordinàriament completa: un centre de salut integrat amb més especialitats com a Salut Mental i un edifici específic destinat a Salut Pública, que albergarà, a més, una casa del pacient, destinada a associacions sociosanitàries de la comarca i una escola de salut».

Completarà el nou espai sanitari la plaça de la Salut, una zona verda i parc que servirà per a integrar el complex amb la ciutat. Les obres d’aquest nou espai sanitari han suposat una inversió total de 15,3 milions d’euros.

El titular de Sanitat ha agraït tant a l’Ajuntament com a la ciutadania de Gandia la col·laboració en el projecte, «en què han participat no només des del punt de vista de les infraestructures sinó també funcional, incorporant idees i canvis».

Per la seua banda, l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha agraït la visita del conseller i ha incidit que aquesta inversió «és una de les més importants de les darreres dècades de la ciutat i crec que traça l’eix prioritari de la generació d’oportunitats a Gandia en un moment difícil; una generació d’oportunitats que té a veure en la salut, el benestar i que crec que ens converteix en aquest projecte de referència en capital de la salut de la Comunitat Valenciana. Aquest és l’eix en què volem treballar en totes les nostres polítiques. Coincideix en aquest districte digital de la salut, coincideix amb aquest clúster sanitari a Sanxo Llop que ja comencem a desenvolupar després d’haver-lo desbloquejat abans de final d’any per poder implantar aquí empreses de salut».

Prieto també ha afirmat que aquesta infraestructura suposa un desbloqueig del districte i que «no només és un centre de salut, que també, és un centre de moltes especialitats que concentraran pacients i persones bolcades en la seua salut i les seues cures. Això suposarà que moltes persones vinguen a la ciutat, utilitzen aquest espai com a emblema de la salut, però no només una salut com a cura sinó pensada també com a prevenció, que és part de l’estratègia de salut com a ciutat que estem traçant fa temps.»

A la visita, també hi han assistit la secretària autonòmica d’Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés, el director general d’Alta Tecnologia, Inversions i Infraestructures, Jaime Peris, la directora territorial de Sanitat a València, Maite Cardona, i la gerent del departament de salut, Rosa Andrés a més de representants de la corporació municipal.

Amb una superfície construïda de 6.935 metres quadrats, el Centre de Salut Integrat disposarà, entre d’altres, àrees de Medicina de Família, Pediatria, Atenció Continuada, Salut Sexual i Reproductiva, a més de la Unitat d’Atenció a la Dona i la unitat de Cirurgia Menor.

L’àrea de Salut Mental disposarà d’Hospital de Dia, així com unitats de Salut Mental Infantil i d’Adults i Unitat de Rehabilitació Integral Ambulatòria, d’atenció al dany cerebral adquirit i malalties neurodegeneratives.

També s’hi ubicarà aquí la Unitat de Conductes Addictives, així com consultes d’espacialitats hospitalàries. Tot això contribuirà a descongestionar el centre de salut de Beniopa i a millorar i aproximar l’assistència sanitària a la població.

Pel que fa al Centre de Salut Pública, que inclou les unitats de Promoció de la Salut, Salut Laboral, Sanitat Ambiental, Epidemiologia i Seguretat Alimentària, es traslladarà íntegrament a les noves dependències a Roís de Corella i ocuparan una superfície construïda de 2.250 metres quadrats.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí