El Consell anuncia en Altea la “necessària” participació de les Autonomies en la reforma de la Constitució

0
441
Un dels moments de la conferència.

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, explicava el passat divendres, 11 de gener, a la Casa de Cultura la proposta del Consell per a la reforma de la Constitució.

La xerrada, després de la qual alguns dels presents van manifestar les seues inquietuds establint un interessant col·loqui, va estar presidida per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares.

Jaume Llinares obria l’acte donant la benvinguda al conseller Manuel Alcaraz al municipi d’Altea. “Altea és hui seu del debat polític promogut pel Govern de la Comunitat Valenciana. Altea sumarà les seues aportacions a aquesta qüestió tan transcendental com és la reforma de la Constitució i des de l’Ajuntament donem el nostre suport a aquesta iniciativa i apostem pel paper actiu i fonamental de les comunitats autònomes com a subjectes polítics del sistema constitucional. Ara més que mai quan hi ha partits polítics que aposten per l’eliminació de les comunitats autònomes”.

Com apuntava l’alcalde, “el document que presenta el conseller part d’unes consideracions generals i s’estructura en quatre blocs: incorporació de nous valors; ampliació de drets per a les persones; reformes per enfortir la confiança de la ciutadania en les institucions democràtiques i dossier de propostes per remodelar el territori nacional en un Model Federal”.

Per la seua banda, el conseller explicava que “el passat mes de febrer el Consell de la Generalitat va aprovar un document polític en el qual es plasmen una sèrie de consideracions i propostes davant d’una reforma de la Constitució Espanyola que es considera necessària” i afegia, “aquest document pretén convertir-se en un element més per al debat i intervenir en un procés de revisió i discussió que esperem resulte fructífer”.

Després de l’exposició i debat, Manuel Alcaraz manifestava satisfacció pel desenvolupament de la xerrada-col·loqui. “He tingut la sort de participar a Altea en un acte bonic en el qual hem pogut parlar amb tranquil·litat, sense presses i enutjos, que hui en dia recorren la política espanyola i valenciana. Crec que el tema de la reforma constitucional és un dels grans temes que està damunt de la taula i que cada dia estarà més perquè tots som conscients que alguna reforma de la constitució cal fer. És un plaer i honor de presentar el projecte que jo vaig coordinar dins del Govern de la Generalitat de reforma constitucional”.

“És només un projecte que vol incitar actes com aquest en el qual la gent puga conèixer, expressar-se, debatre i pensar. Crec que això és el que hem aconseguit aquesta nit”; postil·lava el conseller.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here