El Congrés aprova la petició de Compromís d'”actuacions urgents” al castell de Sagunt amb abstenció del PP

0
1013
Compromís es queixa de la falta de seguretat a la fortalesa de Sagunt

El PP ha presentat una esmena que subordinava la rehabilitació del castell a la disponibilitat pressupostària al·legant “millorar la iniciativa de Compromís”

El Congrés ha aprovat amb 26 vots a favor i 10 abstencions del PP la Proposició no de Llei de Compromís “per a la inversió en la conservació i rehabilitació del Castell de Sagunt”.

La diputada de Compromís Marta Sorlí ha defensat en la seua intervenció que el Govern de Mariano Rajoy no està complint amb la seua obligació de mantenir en condicions una fortalesa d’incalculable valor i bellesa declarada Monument Nacional en 1931 i Bé d’Interés Cultural.

La iniciativa de Compromís insta al Govern de l’estat a “realitzar actuacions urgents sobre el Castell, front a la situació de deteriorament del mateix en diverses parts i a que complisca amb l’obligació legal de qualsevol titular de conservar-ho i mantenir-ho en estat adequat per a la seua visita”.

Sorlí ha carregat contra la deixadesa de l’executiu i ha sol·licitat que el Govern assumisca la seua competència i dedique una partida específica a l’adequació del castell en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat.

Quico Fernández, Alcalde de Sagunt, ha celebrat que el Congrés done suport a la demanda de Compromís: “el castell necessita, a més de reparacions d’emergència, un programa integral d’actuacions que dignifiquen el monument i que permeten que es realitzen visites en condicions i amb seguretat”.

Fernández ha criticat la unilateralitat del Ministeri de Cultura i la mala gestió del Govern de Rajoy amb el patrimoni històric dels saguntins i ha instat a cedir la titularitat del castell a la Generalitat Valenciana: “és una reivindicació històrica de la ciutat de Sagunt, el nostre patrimoni hauria de ser de titularitat valenciana, cal descentralitzar per a acostar el castell a la ciutadania”.

Les obres urgents que han arribat a Madrid han sigut l’adequació de la Porta d’Almenara, que ha perdut el material de la clau de la seua volta, els despreniments de muralla i alguns murs, els camins i la zona de presons.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here