El Concurs de Paella de Cullera retrà homenatge a la memòria de Salvador Gascón

0
1195
Salvador Gascón va ser un dels pares de la gastronomia valenciana

Enguany la quarta edició del concurs gastronòmic es traslladarà a febrer, amb el dia 12 per a la competició local i el 26 a l’estatal

La quarta edició del Concurs de Paella de Cullera serà tot un homenatge al creador de la recepta de la Paella de Cullera, el prestigiós gastrònom Salvador Gascón, un dels referents de gastronomia valenciana i Medalla d’Or de Turisme, que va faltar el passat mes d’octubre.

«La continuïtat del concurs és el millor homenatge que podem fer-li a Salvador en agraïment per tot el que va fer per Cullera, la seua gastronomia i turisme», ha manifestat l’alcalde, Jordi Mayor.

A més esta quarta edició del certamen gastronòmic se celebrarà al mes de febrer en lloc d’al maig com havia succeït des de la seua creació. Concretament, la competició local -que arriba a la seua tercera edició- tindrà lloc als Jardins del Mercat el dimarts 12 de febrer, mentre que la final nacional s’ha fixat per al dimarts 26 d’eixe mateix mes. Esta última fase se situarà, com és habitual, en el Paella de Cullera Village, en la plaça de la Constitució.

L’Ajuntament de Cullera ha obert este dimecres 9, el termini d’inscripció per a aquells restauradors que desitgen prendre part en el certamen gastronòmic que anualment reunix les primeres espases de la cuina valenciana i que des dels seus inicis ha recollit el suport d’importants figures.

El concurs gastronòmic Paella de Cullera és una iniciativa de l’Ajuntament de Cullera per a promocionar la gastronomia cullerenca, i sobretot, amb l’objectiu de promocionar este plat innovador, que servix com a element diferenciador de la gastronomia local, a més de convertir-lo en punta de llança de la resta de productes característics i originals de la ciutat.

El certamen funciona, així mateix, com a eina de promoció dels productes autòctons i desenvolupa un espai per a conéixer i promocionar tant els productes de quilòmetre zero de la gastronomia cullerenca així com tota la riquesa del patrimoni històric, cultural i natural, donant a conéixer tota l’oferta de la restauració i l’hostaleria del municipi.

El IV Concurs Nacional de Paella de Cullera s’organitza en col·laboració amb l’Associació Empresarial d’Hostaleria de Cullera i la Ribera Baixa i la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV)

L’any 2017, el certamen gastronòmic va rebre un premi de la federació d’hostaleria al desenvolupament associatiu, un reconeixement íntimament lligat a la idea de com una recepta i la creació del seu concurs poden arribar a promoure un compromís social de defensa dels productes de quilòmetre zero i ‘excel·lència gastronòmica com a atractiu turístic diferenciador.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here