El Comité d’Empresa del Departament de Salut de la Ribera rebutja l’última oferta de conveni de Sanitat

0
2324
Hospital de la Ribera a Alzira.

Acusen a la conselleria de «confondrer i manipular» en una nota de premsa, i afirmen que l’última proposta és «un clar menyspreu al personal»

El Comité d’Empresa del departament de la Ribera ha acusat acusa la Conselleria de Sanitat de «confondre i manipular» al personal laboral pel contingut de la nota de premsa enviada una vegada finalitzada l’última reunió de la comissió negociadora del conveni divendres passat 16 de setembre en el que assegurava que es proposaven «millores».

Afirmen que «després de 28 reunions i quasi quatre anys de negociació, l’última proposta és un clar menyspreu al personal de la Ribera».

La proposta de la Conselleria afirmen que no recull cap dels pilars bàsics sobre els quals construir el primer Conveni amb l’administració, com són igualar tant la jornada laboral, com el complement de baixa per malaltia a la resta del personal dependent de la Conselleria de Sanitat.

En matèria de jornada, asseguren que la proposta de la Conselleria manté la discriminació actual entre el personal laboral, i la resta de personal de la Conselleria.

Pel que fa al complement de les baixes per malaltia comuna en la pràctica «no hi ha cap canvi sobre la situació actual, i aboca al personal laboral que està de baixa per malaltia a pèrdues salarials de fins a un 30% de la seua retribució».

Critiquen que la Conselleria de Sanitat «venga com a millores qüestions com el pla d’igualtat o el pla d’agressions, quan aquests ja van dirigits a tot el personal gestionat per la Conselleria de Sanitat, independentment de la relació jurídica plaça o lloc que s’ocupe. De fet, es va haver de denunciar i guanyar en els tribunals perquè s’aplique al personal laboral ja que l’administració no tenia intenció d’això. També determinades garanties salarials, o mesures que ja té el personal laboral recollit en el seu conveni com la mobilitat interna dins del departament però que la Conselleria es nega a complir».

Així mateix manifesten que «sorprén que la Conselleria incloga en la seua proposta la possibilitat d’adherir-se als programes especials de productivitat, ja que des del Comité d’Empresa entenem que ja estem inclosos en aquests programes per ser treballadors de la Conselleria».

El Comité d’Empresa del departament de la Ribera finalment ha anunciat que, davant la situació actual de negociació de conveni amb la Conselleria de Sanitat, convocarà el pròxim 4 d’octubre a tots els treballadors laborals a una assemblea informativa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí