El comité d’empresa d’ArcelorMittal Sagunt anuncia mobilitzacions

CaixaBank - MyBox

0
615
Protesta a la planta d'ArcelorMittal de Sagunt.

Es farà una vaga de 2 hores per torn des del dia 23 al 30 de setembre amb l’objectiu que l’empresa retire la seua actitud

El ple extraordinari del comité d’empresa d’ArcelorMittal de Sagunt ha anunciat mobilitzacions de protesta després d’analitzar diferents problemàtiques en la planta, així com la deterioració de les relacions entre la direcció de la planta i els treballadors.

Així el comité d’empresa ha acordat per unanimitat, amb el suport de tots els sindicals (CCOO, UGT, CGT i Asociación de Cuadros), la realització d’una vaga de 2 hores per torn des del dia 23 al 30 de setembre amb l’objectiu que l’empresa retire la seua actitud “enfront de totes les il·legalitats i complisca amb els acords i la legalitat vigent”.

D’una banda expliquen que la direcció va aprofitar la situació provocada per la COVID-19 per plantejar una reestructuració en manteniment serveis centrals alta tensió, assignant-los sense negociació amb el comité d’empresa, noves tasques als mestres d’àrea, suprimint un lloc d’oficial, assumint les tasques el Mestre.

Finalment, la Inspecció de treball ha resolt a favor de les reivindicacions de la part social, afirmant que la direcció empresarial ha comés il·legalitats i diverses faltes greus en matèria de seguretat, amb les consegüents sancions. No obstant el comité assegura que “fins al moment la direcció ha fet cas omís d’aquesta resolució i es nega a tornar a la situació anterior, quan des del comité d’empresa se li ha instat a això, a causa de l’il·legal de la mesura. Aquesta actitud demostra que no respecten les lleis i que no els importa la seguretat dels treballadors”.

D’altra banda, asseguren que la direcció “està aprofitant la situació de manera fraudulenta per a fer una reorganització encoberta de manera unilateral i personalitzada, sense comunicació prèvia al comité d’empresa, i sense respectar tant els punts de conveni com els acords existents en matèria de mobilitat interna, així com les lleis que regulen aquestes modificacions, qüestió aquesta que també recull la resolució de la Inspecció de Treball, amb una nova manifesta vulneració de drets fonamentals quan els drets de participació i consulta dels representants legals dels treballadors”.

A més apunten que l’empresa està fent una aplicació “poc equilibrada i equitativa” de l’ERTO (expedient de regulació temporal d’ocupació) que va presetnar de manera unilateral el passat 8 de maig, aplicant dies “de manera desmesurada” a alguns treballadors, “quan els nivells de producció previstos estan augmentant, actualment treballant al voltant del 80% de capacitat”. Tot això asseguren “va en contra dels acords adoptats en el seu moment per a retirar les mobilitzacions enfront de l’ERTO”. A tot això, cal sumar, que alhora que es té al personal d’alguns departaments d’ERTO, se’ls demana a treballadors d’aqueix mateix departament, que facen hores extres, per a suplir les manques de personal d’aquest departament. Una cosa novament prohibida per la legislació després de la regulació realitzada per a adoptar mesures enfront del Covid-19 i que també ha sigut denunciat davant la Inspecció de Treball.

Afegeixen que és més greu encara, que en temps d’una pandèmia “on s’havia d’haver reforçat tant el servei mèdic, com els serveis de prevenció, la direcció empresarial haja decidit en molts moments deixar el personal mínim en aquests departaments aplicant a aquests treballadors dies de ERTO sense justificació”.

Finalment conclouen que la direcció des de fa un temps “ve retardant la negociació del Conveni Col·lectiu, acusant la part social, de ser la responsable d’aquest retard en la negociació, en un clar exemple de l’actitud xantatgista i injusta que manté l’actual Direcció. Amb una clara discriminació cap als treballadors en la Planta de Sagunt, on es nega qualsevol millora, en línia a les concedides en les plantes de ArcelorMittal España a Astúries, Extebarri o Lesaka”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here