El Circuit de Carreres Populars de la Vall d’Albaida estrena categoria per a persones amb diversitat funcional

0
4328
Imatge de l'acte de presentació a Bellús.

El passat divendres es va celebrar l’acte d’inauguraciò a Bellús, localitat que s’incorpora al cirucuit junt junt amb Bufali

El XII Circuit de Carreres Populars de la Vall d’Albaida tindrà en l’edició de 2022 com a principal novetat la creació d’una categoria per atletes amb diversitat funcional. Així es va anunciar durant la presentació del circuit que va tindre lloc el divendres 11 de febrer l’Espai Cultural de la Cooperativa de Bellús, cita que stà organitzada per l’Associació de Clubs d’Atletisme Popular de la Vall d’Albaida i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

L’alcaldessa de Bellús, Susana Navarro, obria l’acte donant la benvinguda a corredors i corredores, representants dels ajuntaments participants, associacions esportives, clubs d’atletisme de la comarca i amants d’aquest esport que es citaven al seu municipi. Per primera vegada, Bellús formarà part del circuit comarcal amb el seu Trail Mountain.

Vicent Gomar, president de la Mancomunitat, destacava a la seua intervenció “el pas tan important que donava l’organització d’aquest circuit comarcal amb la nova categoria per a persones amb discapacitat”. Aquesta nova categoria, tant per a persones adultes com per a xiquets i xiquetes, ha sigut possible gràcies a l’assessorament de professionals especialitzades i l’associació CazaRettos, que treballa per fer accessible l’atletisme i l’esport de muntanya a persones amb mobilitat reduïda. “Tenir un circuit de carreres populars més inclusiu a la Vall d’Albaida ha sigut un repte personal pel qual he treballat molt” confessava emocionat l’organitzador Miguel Ángel Baena.

En aquesta edició, per cada inscripció al circuit es donarà 1 € a l’associació CazaRettos, per tal que puga continuar fent d’aquest esport un de més inclusiu.

L’organitzador també va anunciar que sols per inscriure’s al circuit cada corredor/a té una motxilla junt amb el dorsal per al circuit i diversos descomptes en serveis oferits per les empreses col·laboradores. Aquesta edició també premiarà la fidelitat, ja que si les persones participants completen almenys 4 de les 10 primeres curses, i 4 de les 10 últimes aconsegueixen un xandall de la marca Joma. També es sortejaran ulleres esportives de l’Òptica de Paula i un rellotge Polar Vantage M2 d’InterSport Rull.

L’acte va concloure amb una taula redona dedicada a les dones i l’atletisme, formada per Ana Benavent, Inma Boscá i Marta Carbó, moderada per Clara Climent, atleta i preparadora física especialitzada en activitats físiques i esportives per a la inclusió social de persones amb discapacitat.

Ana Benavent, atleta retirada de Quatretonda que des del 1985 fins al 1991 va aconseguir coronar múltiples pòdiums a competicions nacionals i internacionals, destacava “la gran alegria que dona veure com cada vegada hi ha més gent aficionada a córrer”, ja que a la seua època era un esport molt poc estés. Per la seua banda, Inma Boscá, atleta adaptada de la Pobla del Duc, que competeix des del 2019 per obtindre patrocinadors i finançar la seua rehabilitació, comentava que “és molt important donar visibilitat a l’esport adaptat, perquè això fa que persones amb mobilitat reduïda vegen que també és possible gaudir de l’esport i s’animen a provar-ho”. Inma ha competit i aconseguit molts premis i reconeixements en curses populars, trails de muntanya adaptats i reptes esportius amb handbike i joelette. Marta Carbó, atleta de Montaverner en actiu i una de les dones referents a la comarca, compartia que “córrer li ha permès conèixer a molta gent meravellosa” i destaca que “l’ambient d’acollida i germanor a les carreres fan possible que qualsevol persona es trobe a gust”. Aquestes tres atletes animaven a tot el món a apuntar-se al circuit de carreres, ja que aquest esport “és molt alliberador i recarrega les piles”.

L’acte acabava amb un vi d’honor on totes les persones assistents van poder compartir experiències i impressions sobre aquesta tornada tan esperada del circuit.

Les inscripcions continuen obertes a multiesport.es ( https://sportmaniacs.com/es/services/inscription/xii-circuit-de-la-vall-dalbaida )

Per no perdre’s cap novetat, podeu seguir el perfil de Facebook del Circuit de Carreres Populars de la Vall d’Albaida o el de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Els pobles participants són Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Alfarrasí, Atzeneta d’Albaida, Bèlgida, Bellús, Benigànim, Bocairent, Bufali, Castelló de Rugat, Llutxent, Montaverner, l’Olleria, Ontinyent, Otos, El Palomar, La Pobla del Duc, Quatretonda i Salem.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí